A inceput concursul de arhitectura din cadrul Bienala [arhitectura.6]

Bienala arhitectura.6

Bienala [arhitectura.6] este un proiect cultural organizat în parteneriat de trei filiale ale Ordinului Arhitecților din România care se desfășoară în 6 județe din inima țării și este susținut din timbrul de arhitectură.

Cea de-a 7-a ediție se desfășoară în perioada februarie – noiembrie 2024 având ca temă centrală HUMAN ± NATURE.

Pe parcursul a 9 săptămâni bienala va organiza în 9 orașe din 6 județe prezentări, expoziții, concursuri și ateliere: Brașov, Sibiu, Râmnicu
Vâlcea, Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Reghin, Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni. Va fi o călătorie prin inima țării, prin care vor fi duse evenimentele din cadrul Bienalei în comunități cheie ale regiunii.

Formatul evenimentului propune îmbogățirea și consolidarea expoziției – concurs de tip Bienală, prin integrarea acesteia într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să consolideze rolul arhitectului în comunitate, lăsând în urmă un impact durabil asupra comunității.

Evenimentul consacrat al Bienalei [arhitectura.6] este expoziția-concurs de arhitectură și premierea lucrărilor selectate de un juriu format din personalități recunoscute, atât din breasla arhitecților, cât și din afara acesteia.

Scopul acestei expoziții-concurs este promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită prin încurajarea colaborării, a creativității și a responsabilității față de mediu.

Se dorește ca evenimentul să devină prilejul deschiderii acestor discuții către publicul larg și să catalizeze promovarea arhitecților în societate. În spiritul acestei deschideri, în acest an, pentru fiecare categorie din concurs va fi acordat un premiu care va fi oferit în funcție de votul publicului larg care va putea vota printr-un canal din mediul online.

Evenimentul nu doar o expoziție, ci și un spațiu de interacțiune și creativitate, care invită arhitecții să ne implice activ și să se exprime liber în raport cu tema Bienalei.

Evenimentul se lansează cu un concurs de arhitectură prin sunt căutate proiecte recente, dezvoltate în armonie cu contextul, care au fost finalizate în ultimii doi ani și care se încadrează la una dintre cele 8 secțiuni prezentate în regulament.

● Cum arată mediul construit în care vrem să trăim?
● Cum putem să-l proiectăm și să-l realizăm în armonie cu natura?
● Cum putem să ne exprimăm creativitatea și să colaborăm pentru a face față crizei climatice?

Acestea sunt întrebările pe care le ridică tema acestei ediții a Bienalei [arhitectura.6], un eveniment care își propune să inspire o schimbare de paradigmă în domeniul arhitecturii.

Inspirată din soluții sustenabile, Bienala își invită participanții să exploreze posibilitățile oferite de arhitectura regională, ca exemplu de durabilitate și echitate. Concursurile secundare, deschise pentru arhitecți stagiari și tineri, încurajează inovația, relația om-natură și abordările tehnologice. Prin premiile acordate de votul publicului larg, se vor reuni comunitățile în mijlocul transformării.

Calendarul concursului de arhitectură:

Lansarea concursului                         22 februarie
Predare etapa I                                    19 aprilie
Anunțarea proiectelor selecționate 30 aprilie
Predare etapa II                                   31 mai

Kitul pentru participarea la concursul de arhitectură se poate descarca de pe site-ul evenimentului https://arhitectura6.ro/.

Persoana contact
Project manager: arh. Ioana Aldea
ioana.aldea@a6.oar-bvcvhr.ro
0722840428

Leave a Reply