HPE Greenlake – combinatia ideala dintre control si flexibilitate in materie de infrastructura IT

HPE Greenlake Elko

In mod traditional, companiile aveau la dispozitie doar doua variante pentru a implementa infrastructura IT necesara desfasurarii activitatii. O abordare presupune achizitionarea si instalarea hardware-ului necesar, ceea ce asigura maximum de control, insa implica dificultati ulterioare, ce tin de mentenanta acestuia, de actualizari si de eventuale imbunatatiri care s-ar putea dovedi necesare de-a lungul timpului. In plus, utilizatorul trebuie sa se preocupe singur pentru implementarea accesului la resurse de la distanta, ceea ce s-ar putea dovedi problematic si transforma astfel solutia intr-una destul de rigida. O astfel de functie o ofera pe de alta parte serviciile de Cloud Computing, care reprezinta cea de-a doua abordare si care, prin urmare, este mai presus de toate caracterizata de flexibilitate. In acest scenariu, echipamentele hardware se afla insa intr-o locatie straina, de cele mai multe ori necunoscuta si sunt gestionate netransparent, ceea ce reduce la minimum controlul utilizatorului asupra intregii platforme.

ELKO Romania le pune la dispozitie clientilor sai un produs care ofera atat flexibilitate, cat si control – HPE GreenLake (Hewlett Packard Enterprise GreenLake). Incorporand functii similare serviciilor de Cloud Computing, el prezinta similitudini cu acestea, fiind realizat in jurul principiului tarifarii in functie de consum, pe baza unui abonament lunar. Similitudinile se opresc insa aici, caci utilizatorul primeste un sistem complet, alcatuit din hardware si software, configurat in functie de necesitatile sale. In plus, HPE asigura si mentenanta sistemului pe toata durata de utilizare a acestuia. In final, utilizatorul beneficiaza de intreaga flexibilitate pe care o ofereau pana acum numai solutiile Cloud, dar si de nivelul de controlul asigurat in mod traditional de echipamentele hardware in regie proprie.

„Prin HPE Greenlake le oferim utilizatorilor posibilitatea de a deveni mai eficienti, de a-si optimiza activitatile si costurile cu personalul, de a fi mai competitivi. Multumita mentenantei asigurate de HPE, departamentele IT pot fi simplificate si se pot concentra mai bine pe dezvoltarea afacerii. In plus, flexibilitatea este mentinuta cel putin la acelasi nivel oferit de serviciile de Cloud Computing, dar cu un nivel de control specific infrastructurii IT detinute de utilizator” a declarat Ana-Maria Iordache, Business Development Manager la ELKO Romania.

La baza Greenlake se afla echipamentele hardware HPE, configurate pe baza necesitatilor actuale ale utilizatorului, dar tinand cont si de previziunile de viitor. Astfel, pe langa resursele IT de care are nevoie, utilizatorul primeste si un surplus, sub forma unui buffer, pentru care nu trebuie sa plateasca decat atunci cand il foloseste. Practic, exista in permanenta un surplus, care asteapta sa fie folosit, iar in acest fel dezvoltarea afacerii nu va fi niciodata limitata de infrastructura IT disponibila. In tot acest timp, costurile depind strict de nevoi, iar aspecte precum securitatea, fie ea si fizica, confidentialitatea si viteza de lucru nu mai reprezinta motive de ingrijorare.

Datorita caracteristicilor sale, HPE GreenLake este un produs potrivit pentru utilizatorii care doresc sa isi conserve capitalul, sa reduca riscurile si sa scurteze procesul de noi achizitii. Este ideal pentru simplificarea proceselor din punct de vedere operational, reprezinta o alternativa excelenta la modelele de finantare actuale si poate fi de un mare ajutor companiilor care anticipeaza cresteri anuale de peste 10%.

Pentru a testa gratuit serviciile HPE GreenLake puteti utiliza acest link.

Leave a Reply