Tinerii in Arena a lansat prima runda de inscrieri a ideilor de business pentru editia 2023

Tinerii in Arena

Desfasurat saptamana trecuta, evenimentul Tinerii in Arena a focalizat atat atentia tinerilor antreprenori, cat si pe cea a comunitatii de afaceri reunita cu ocazia Summit-ului Romanian Business Leaders 2022, desfasurat la Crowne Plaza Bucharest Hotel, cu participarea a peste 250 de antreprenori de top si lideri din businessul autohton.

Etapa finala a celui mai mare eveniment de business din Romania adresat Generatiei Z ce are ca scop stimularea si cultivarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani a adus in fata juriului 5 echipe, ce si-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat. In fata tinerilor s-au aflat cinci antreprenori romani de succes: Dragos Petrescu (Presedintele City Grill Restaurants), Dragos Anastasiu (Presedintele Grupului Eurolines Romania), Felix Patrascanu (Cofondator FAN Courier), Rucsandra Hurezeanu (Fondatoarea Ivatherm) si Matei Dumitrescu (General Partner Roca X). Celor cinci anuntati oficial s-au alaturat alti doi antreprenori surpriza – Dan Sucu (Fondator Mobexpert) si Cristina Batlan (Fondatoarea Musette). Echipele au reusit sa obtina sprijinul mentorilor, atrasi de potentialul ideilor lor, dar si de tenacitatea dovedita de tinerii membri ai echipelor.

In perioada urmatoare echipele participante se vor intalni cu mentorii lor, astfel: MyToDo cu Rucsandra Hurezeanu si Matei Dumitrescu, Colorise o vor avea alaturi pe Cristina Batlan, Travelens impreuna cu Dragos Anastasiu si Matei Dumitrescu, OatsFill vor primi sprijin de la Dragos Petrescu iar Nightz de la Felix Patrascanu si Matei Dumitrescu.

Inregistrarea evenimentului cu prezentarea celor cinci idei de afaceri, precum si profilul celor 7 membri ai juriului este disponibila aici.

A fost un eveniment cu multa energie si foarte multe de invatat pentru toata lumea. Antreprenorii s-au conectat indeaproape cu noua generatie, cu felul cum gandesc acestia si ideile pe care le au, un proces care se va continua cu intalnirile de mentorat pe care le vor avea. Pentru tineri a fost o lectie si un inceput in business perfect, prin expunerea si intalnirea dintre ei si antreprenori experimentati. Pentru tinerii din audienta a fost un exemplu inspirational de cum trebuie sa se pregateasca pentru a deveni investibili” a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii in Arena si managerul de proiect Vreau sa fiu Antreprenor & Insights.

tinerii in arena 2

Invatam continuu, consolidam spiritul antreprenorial

Pentru editia urmatoare, organizatorii se vor concentra pe a le oferi tinerilor sprijin in ceea ce priveste planificarea financiara si cea de public speaking, in completarea a ceea ce ofera deja echipelor participante: mentorat, cursuri, workshopuri, intalniri cu antreprenori.

Un element important al evenimentului a fost prezenta unor tineri participanti la editia anterioara a Tineri in Arena, care au dorit sa impartaseasca din experienta acumulata si despre progresul inregistrat in ultimul an. Printre reusitele acestora se numara:

  • Ovidiu Ionita – pregateste lansarea aplicatiei Nutritivo pe piata;
  • Andrei Cruceru si colegii sai au lansat aplicatia CityPack in Ramnicu Valcea, iar acum pregatesc extinderea in Bucuresti;
  • Andrei Turcu si echipa dezvolta produsul PanoRender caruia i-au dat dimensiune internationala prin vanzarea de tururi virtuale si in alte tari. Totodata, ei au reprezentat Romania la o competitie globala de antreprenoriat pentru studenti.

In cadrul evenimentului a avut loc si o licitatie pentru o serie de produse create de catre membrii comunitatii Highflyers, o comunitate ce isi propune sa ajute tinerii la inceput de drum in antreprenoriat. Au fost astfel licitate un tur virtual al afacerii, un tablou si o palarie personalizata, iar suma obtinuta va fi folosita pentru a sprijini cat mai multi tineri cu mentorat, cu intalniri cu antreprenori si cu workshopuri ce ii vor ajuta sa isi dezvolte ideile de business.

Tinerii in Arena 3

Tinerii in Arena a inchis o fila

Tinerii in Arena nu s-a incheiat, ci doar a inchis o fila. Organizatorii au lansat prima runda de inscrieri a ideilor de business pentru urmatoarea editie a evenimentului ce va avea loc in 2023 si pentru care puteti aplica aici: https://vsfa.ro/selectie-idei-tinerii-in-arena/

Pentru a va descoperi spiritul si energia deosebita care au caracterizat intregul eveniment, va invitam sa vizionati inregistrarile evenimentului la https://www.facebook.com/vsfaro/videos/3144461889160793 sau https://www.youtube.com/watch?v=-3kFYIz-LbI

Si pentru ca Tinerii in Arena a fost vazut ca o idee si un format de succes, proiectul a fost selectat in top 3 programe europene la categoria ”Youth Empowerment” din cadrul Emerging Europe Awards 2022.

Daca vreti sa sustineti proiectul in marea finala, puteti vota Tinerii in Arena aici: https://emerging-europe.com/future-of-ee-awards/shortlist/.

Editia a 3-a a evenimentului Tinerii in Arena are drept sponsori: Banca Transilvania, Impetum Group, FAN Courier. Printre sustinatorii evenimentului se numara: First PR Agency, Business Mentors, Eventmix, Green Village, Stoica, Reverb44, Atrix Studio, Harpoon Marketing.

Ca parteneri media mentionam: AGERPRES, HotNews, New Money, IQads, Revista Cariere, Curs de Guvernare, Economistul, Club Economic, Romania Durabila, Adservio, Romania Pozitiva, Repatriot, Jurnalul de afaceri, Aleph Business iar ca partener monitorizare presa: Klarmedia.

Despre Tinerii in Arena

TiA este un program prin care ne propunem sa punem reflectorul pe tinerii cu potential si ideile lor de business care intr-o zi, prin sprijinul mentorilor cu experienta, pot reprezenta urmatorul unicorn al Romaniei.Tineri la nivel national sunt acceptati intr-un program de mentor de 4 luni la finalul caruia vor ajunge sa isi prezinte ideea de business in fata unor antreprenori de top pentru a primi sprijin.

Despre Vreau sa fiu Antreprenor

VSFA este un program national prin care ne propunem sa promovam gandirea si actiunea antreprenoriala in randul tinerilor din Romania. Desfasuram conferinte in tara (peste 300 evenimente pana acum, incepand din 2013), iar impactul lor a depasit 40.000 de tineri. Mai multe pe www.vsfa.ro

Despre Insights

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizatiile sa se dezvolte prin potentialul si creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali si inovativi tineri din Romania. Sprijinim astfel dezvoltarea tinerilor si apropierea lor de mediul de business, in timp ce aducem un plus de valoare firmelor romanesti de toate dimensiunile, pentru a sustine dezvoltarea economica. Am organizat 9 bootcampuri pana acum, iar proiectul a primit in 2019 premiul  la categoria Top 10 Programe Globale pentru dezvoltare ecosistem de inovatie de la ITU, Agentia Natiunilor Unite pentru Informatii si Telecomunicatii.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea si vehiculul de actiune al liderilor din mediul privat de business pentru constructia unei Romanii in care generatiile viitoare sa isi doreasca sa traiasca. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, pentru toti romanii. Proiectele Fundatiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le considera importante pentru schimbarea si dezvoltarea societatii: antreprenoriat, educatie si buna guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Leave a Reply