Tinerii in Arena – Mentorat la puterea a cincea

Tinerii in Arena

  • 5 idei, 5 echipe de tineri antreprenori si 5 mentori pun bazele unei noi generatii de business autohton de succes
  • O lectie deschisa din care fiecare are de invatat: cea de-a 3 editie a celui mai important eveniment de business adresat tinerilor va avea loc pe 19 mai 2022

Ne apropiem de finala editiei din acest an a Tinerii in Arena, cel mai mare eveniment de business din Romania adresat Generatiei Z, ce are ca scop stimularea si cultivarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. Cinci echipe de tineri antreprenori se vor afla fata in fata cu cinci dintre cei mai de succes antreprenori romani ce le pot deveni mentori in dezvoltarea ideilor lor de afaceri. Tinerii isi vor sustine ideiile de afaceri in cadrul unui eveniment din care toti vor avea de castigat.

Gala Tineri in Arena se va desfasura in cea de a 2-a zi a Summitului Romanian Business Leaders aflat anul acesta la a X-a editie. Evenimentul va avea loc pe 18-19 mai la Crowne Plaza cu participarea a peste 250 de antreprenori de top de lideri din business.

Noutatea acestei editii este ca vom facilita conectarea tinerilor cu si mai multi antreprenori. Pe langa faptul ca este prima editia ce se va intampla si in format fizic, tinerii pot primi sprijin si de la cei peste 250 de antreprenori si executivi de top din cadrul Summitului Romanian Business Leaders, pe langa cei 5 mentori invitati de noi. De asemenea, am pregatit pentru tinerii din online o experienta inedita de conversatie cu antreprenori si chiar mentorat, iar pe tot parcursul evenimentului ii vom implica in ceea ce se intampla fizic”, a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii in Arena.

Anul acesta Tineri in Arena este despre eroi

Evenimentul isi propune sa puna impreuna eroi. La fel ca in basme, eroul are succes datorita atitudinii si calitatilor sale, dar si datorita ajutorului primit. Organizatorii doresc sa consolideze puntea dintre tineri cu potential si antreprenori cu experienta intr-un schimb in care ambele parti sunt castigatoare. Tinerii se conecteaza direct cu mentori, din experienta carora invata si cresc, iar antreprenorii cunosc niste tineri cu potential, deja pasionati de mediul business si se pot inspira din viziunea lor proaspata.

Cine sunt finalistii?

La editia actuala a efervescentei competitii antreprenoriale s-au inscris zeci de echipe din toata tara din randul carora 12 au intrat intr-un program de mentorat de 5 luni iar 5 au fost invitate sa isi prezinte ideea in fata juriului.

Iata cele cinci echipe care isi vor prezenta ideile la eveniment:

  • Colorise este prima platforma care recomanda utilizatorului hainele potrivite in doar 5 minute cu ajutorul unui test psihologic.
  • MyToDo este o platforma online unde utilizatorul poate gasi in orasul sau sau in apropiere prestatori de servicii din diferite domenii. (ex: curatenie, instalatii, transport mobila si asamblat mobila).
  • Nightz digitalizeaza piata evenimentelor din Romania si creeaza prima platforma de socializare romaneasca dedicata petrecerilor.
  • OatsFill este un concept de business bazat pe productia si comercializarea produselor alimentare pe baza de fulgi de ovaz.
  • Travelens este un marketplace pentru fotografia de vacanta prin care conecteaza rapid si eficient turistii cu fotografii locali. 

Cine sunt membrii juriului?

Ca la fiecare editie, organizatorii iti propun sa aduca in prim plan antreprenori de succes care pot fi modele pentru tanara generatie si care se implica prin mentorat in businessurile tinerilor din Romania. Pe langa ghidarea pe drumul antreprenoriatului, acesti lideri vor transmite importanta si valorile activitatii de mentorat, pentru ca mai departe cei care vor beneficia acum de ele sa le transmita la randul lor catre alte generatii de antreprenori.

Cei cinci antreprenori care vor sta fata in fata cu finalistii sunt:

 • Dragos Anastasiu presedintele Grupului Eurolines Romania si unul dintre cei mai cunoscuti si implicati oameni de afaceri romani in promovarea spiritului antreprenorial.
 • Rucsandra Hurezeanu – fondatoarea Ivatherm care astazi se numara printre primii 5 jucatori pe piata de dermocosmetice din Romania si cu o prezenta internationala in 18 tari.
 • Matei Dumitrescu – General Partner in cel mai mare fond de investitii cu capital privat din Romania Roca X, destinat startup-urilor disruptive din piata de tehnologie, parte a Impetum Group.
 • Felix Patrascanu – Membru fondator si managing partner al companiei lider pe piata serviciilor de curierat rapid din Romania, FAN Courier.
 • Dragos Petrescu – Una dintre cele mai importante personalitati din industria HoReCa si fondatorul City Grill Restaurants.

Sa fii curios, curajos si chiar din timpul scolii sa explorezi ce inseamna businessul iti va da aripi cand esti deja mai matur! Toate greselile trebuie facute cat mai timpuriu iar invataturile sa fie culese. Antreprenoriatul inseamna sa ai mult curaj si determinare in a-ti urmari visele si a le transpune in realitate. Si sa fii pregatit cand intalnesti obstacole! Iar initiativele precum „Tineri in Arena”, care hranesc curajul si ofera mentorat, sunt necesare in Romania pentru ca prin intermediul lor se largeste baza viitorului ecosistem de startupuri din Romania si se formeaza pepiniera unicornilor de maine”, a declarat Matei Dumitrescu, General Partner ROCA X si sustinatori ai evenimentului.

Toti participantii la eveniment castiga!

Tinerii care nu au posibilitatea de a participa fizic la eveniment pot participa si interactiona in mod online prin intermediul platformei Eventmix. Aici, pe tot parcursul evenimentului, trei antreprenori – Costin Sorici, Alina David si Dan Schiopu – vor fi disponibili sa le raspunda tinerilor la orice intrebari de business pe care le adreseaza. De asemenea, tinerii participanti online vor putea pune intrebari celor care prezinta si pot vota mentorul care considera ca va investi in fiecare dintre cele cinci idei de afaceri.

In plus, dupa incheierea evenimentului vor fi pregatite patru camere de networking unde tinerii pot discuta cu alti patru antreprenori de succes: Radu ConstantinBogdan TudorMircea Vadan si Andy Szekely.

Cel mai consistent eveniment de business adresat tinerilor are mult mai multe surprize si momente emotionante pe care va invitam sa le descoperiti inscriindu-va la https://vsfa.ro/tinerii-in-arena/ si https://app.eventmix.live/tia2022/

Editia a 3-a a evenimentului Tinerii in Arena are drept sponsori: Banca Transilvania, Impetum Group, FAN Courier. Printre sustinatorii evenimentului se numara: First PR Agency, Business Mentors, Eventmix, Green Village, Stoica, Reverb44.

Ca parteneri media mentionam: AGERPRES, HotNews, New Money, IQads, Revista Cariere, Curs de Guvernare, Economistul, Club Economic, Romania Durabila, Adservio, Romania Pozitiva, Repatriot, Jurnalul de afaceri, Aleph Business iar ca partener monitorizare presa: Klarmedia.

Despre Tinerii in Arena

TiA este un program prin care ne propunem sa punem reflectorul pe tinerii cu potential si ideile lor de business care intr-o zi, prin sprijinul mentorilor cu experienta, pot reprezenta urmatorul unicorn al Romaniei.Tineri la nivel national sunt acceptati intr-un program de mentor de 4 luni la finalul caruia vor ajunge sa isi prezinte ideea de business in fata unor antreprenori de top pentru a primi sprijin.

Despre Vreau sa fiu Antreprenor

VSFA este un program national prin care ne propunem sa promovam gandirea si actiunea antreprenoriala in randul tinerilor din Romania. Desfasuram conferinte in tara (peste 300 evenimente pana acum, incepand din 2013), iar impactul lor a depasit 40.000 de tineri. Mai multe pe www.vsfa.ro

Despre Insights

Misiunea Insights este aceea de a sprijini organizatiile sa se dezvolte prin potentialul si creativitatea unora dintre cei mai antreprenoriali si inovativi tineri din Romania. Sprijinim astfel dezvoltarea tinerilor si apropierea lor de mediul de business, in timp ce aducem un plus de valoare firmelor romanesti de toate dimensiunile, pentru a sustine dezvoltarea economica. Am organizat 9 bootcampuri pana acum, iar proiectul a primit in 2019 premiul la categoria Top 10 Programe Globale pentru dezvoltare ecosistem de inovatie de la ITU, Agentia Natiunilor Unite pentru Informatii si Telecomunicatii.

Despre Romanian Business Leaders

Romanian Business Leaders (RBL) este vocea si vehiculul de actiune al liderilor din mediul privat de business pentru constructia unei Romanii in care generatiile viitoare sa isi doreasca sa traiasca. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, pentru toti romanii. Proiectele Fundatiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le considera importante pentru schimbarea si dezvoltarea societatii: antreprenoriat, educatie si buna guvernare. Mai multe pe www.rbls.ro.

Leave a Reply