Vigilenta si inteligenta in supravegherea video prin intermediul camerei AXIS P3255-LVE

ELKO AXIS p3255lve deep learning

ELKO Romania propune solutii inovative ce imbina capabilitati AI si Deep Learning cu puterea procesarii Edge. Sistemele moderne de supraveghere video nu se limiteaza la furnizarea unui flux de imagini catre un punct central. Astazi, analiza video bazata pe inteligenta artificiala este unul dintre cele mai intens dezbatute subiecte in industria supravegherii video. Unele dintre aplicatii pot accelera substantial analiza datelor si automatiza sarcinile repetitive. Dar solutiile AI de astazi nu pot inlocui experienta operatorului uman si abilitatile de luare a deciziilor. Puterea consta in schimb intr-o combinatie: utilizarea solutiilor AI pentru a imbunatati si creste eficienta umana.

Axis Communications, compania care a lansat prima camera video de retea din lume, inoveaza si include tehnologii avansate in produsele sale pentru a le face capabile sa furnizeze factorilor de decizie informatii complexe si complete. Un exemplu in acest sens este AXIS P3255-LVE, o camera de tip dome destinata spatiilor exterioare si care inglobeaza capabilitati de inteligenta artificiala si Deep Learning.

Spatiile deschise din zonele industriale sau din zone desemnate a fi de risc in interiorul localitatilor se pot baza pe performantele acestei camere. Capabilitatile de deep-learning transforma P3255-LVE intr-un instrument de analiza video deosebit de puternic. Gratie acestei capabilitati de prelucrare edge a datelor, modelul foloseste functia de recunoastere si clasificare automata a obiectelor si utilizeaza solutia preinstalata AXIS Object Analytics. Prin intermediul acesteia, P3255-LVE detecteaza si clasifica oameni si/sau vehicule, algoritmul de identificare permitandu-i sa catalogheze diferitele tipuri de vehicule in functie de clasa lor: autoturisme, autobuze, camioane si biciclete sau motociclete, inclusiv tipuri speciale, precum ambulantele.

In plus, camera suporta instalarea gratuita a aplicatiei AXIS Live Privacy Shield, care permite mascarea in mod dinamic a diferitelor obiecte sau persoane in miscare.

In situatii de iluminare normala, AXIS P3255-LVE inregistreaza la rezolutie HDTV 1080p, iar pentru cadrele cu iluminat ambiental complex se bazeaza pe tehnologia Forensic WDR (Wide Dynamic Range) ce contribuie la imbunatatirea nivelului de detalii.

Camera dispune de o carcasa certificata IP66 si IK10 asigurandu-i rezistenta la intemperii, precum si la tentative de vandalism. Nici securitatea cibernetica nu a fost neglijata. Este dotata cu functionalitati de securitate incorporate pentru a preveni accesul neautorizat si pentru a proteja intreg sistemul din care face parte. Tehnologia Axis Edge Vault protejeaza ID-ul dispozitivului si simplifica autorizarea produselor Axis in retea. In plus, firmware-ul semnat si boot-ul securizat garanteaza ca firmware-ul nu a fost compromis. Si, daca este necesar, pornirea securizata garanteaza ca AXIS P3255-LVE este complet lipsita de malware chiar si dupa o revenire la valorile implicite din fabrica.

Mai multe detalii si sfaturi legate de scenariile de utilizare a camerei AXIS P3255-LVE puteti obtine de la specialistii ELKO Romania, distribuitor autorizat al produselor AXIS in Romania.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de retea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane video si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com.

Leave a Reply