Cate domenii web detineti?

domenii

Plecand de la o discutie despre o oportunitate de business care a venit de la o simpla discutie intr-un grup de whatsapp, am povestit cu Dragos despre numarul domeniilor pe care le detinem fiecare pentru proiecte. Eu am 7 (majoritatea .ro), achizitionate de la mai multe companii si imi e destul de greu sa le administrez cu tot ce inseamna actualizari de securitate, actualizari de continut, actualizari de layout etc. Noroc ca folosesc pe marea majoritate a site-urilor wordpress si merge mai repede decat daca as avea site-uri custom, care sa necesite modificari intensive.

Dragos detine, insa, o lista intreaga de domenii generaliste si nisate care pot fi folosite in niste proiecte foarte faine dar pe care, inca, nu are suficient timp sa le dezvolte. Tot discutand despre oportunitatea mentionata mai sus s-a mai ivit inca una dar pe care o sa o pun in standby intrucat necesita o investitie destul de mare.

Pentru prima idee, probabil o sa punem la cale toate detaliile saptamana viitoare si ii dam drumul cu mai multi membri ai grupului Fabricadebani. Prea mult timp la gandit si posibil sa vina altcineva cu o idee similara.

Dar divaghez de la subiectul articolului. Voi cate domenii web detineti? Cum le administrati?

Eu am avut in trecut zeci de domenii. Le luam la oferte pe namecheap, la licitatii cu 1$ pe dynadot sau cand prindeam oferte pentru domenii noi aparute la companii din lumea intreaga. O parte dintre domenii nu puteau fi mutate la alte companii pentru ca cereau taxa de migrare, taxa, care, de multe ori era mai mare decat hostingul pe 1 an si am renuntat la ele pentru ca era o corvoada sa le prelungesti. Mi-ar fi placut sa existe un soft care sa se conecteze prin API la fiecare registrar in parte si sa le poti prelungi din 2 click-uri.

Dar cum nu exista sau inca nu l-am descoperit eu, am cautat in Romania o companie de la care pot sa iau domenii web ieftine si la care pot sa-mi mut toate domeniile pentru administrare. Din click in click am gasit cateva oferte faine la hostx.ro. De exemplu, .fun si .site la doar 4$/an.

Voi va cumparati si versiunile inversate ale domeniilor?

De exemplu, daca detineti razvanbucur.ro, inregistrati si bucurrazvan.ro? Eu am inregistrat in trecut un domeniu super fain pe nisa de slabit, gen losingweight. Am facut greseala sa nu inregistrez si versiunea weightlosing iar la cateva luni dupa ce am lansat un proiect, am fost fortat sa renunt la el intrucat cineva a apucat sa inregistreze celalalt domeniu si-mi copia textele + adauga texte noi (de mai slaba calitate dar multe) si imi fura cam 90% din trafic.

Discussion

Leave a Reply