ELKO a achizitionat IT Smart Distribution

Distribuitorul de produse, solutii IT si electronice de consum ELKO a anuntat in urma cu cateva zile semnarea unui acord pentru achizitionarea IT Smart Distribution, consolidandu-si o pozitie importanta in top 3 jucatori pe piata de distributie IT din Romania.

Conform acordului, ELKO Group (Akciju Sabiedrība ELKO Grupa), prin filiala locala ELKOTech Romania SRL, achizitioneaza 100% din capitalul social al distribuitorului cu valoare adaugata IT Smart Distribution SRL. Cifra de afaceri consolidata a ambelor companii, care depaseste 125 milioane USD, va clasa ELKO in Top 3 distribuitori IT in Romania. Achizitia va fi finalizata in lunile urmatoare, tranzactia primind deja acceptul din partea Consiliului Concurentei din Romania.

IT Smart Distribution este un distribuitor ce detine una dintre cele mai experimentate echipe din domeniu si un portofoliu excelent de branduri de top, complementare portofoliului de produse ELKO. Acest lucru genereaza avantaje strategice consistente – puterea combinata si oferta completa de produse de inalta calitate asigura capacitatea si competentele necesare pentru a adresa orice retailer, integrator de sistem sau proiect IT din Romania.

Ambele companii vor incepe integrarea la nivel organizational – portofoliu unificat, schimb de know-how si mentalitate de echipa. Primii pasi sunt sincronizarea termenilor si conditiilor de cooperare si asigurarea disponibilitatii portofoliului complet de produse catre clienti. Accentul predominant in timpul procesului de integrare este de a-l face cat mai facil atat pentru producatori, cat si pentru clienti, asigurand realizarea la potential maxim a obiectivelor lor de afaceri.

Despre IT SMART Distribution

IT SMART Distribution a fost infiintata in 2012 si astazi este una dintre companiile IT de top din Romania. Focusul companiei il reprezinta distributia de produse IT si servicii cu valoare adaugata pentru integratorii de sistem locali, retaileri si alti revanzatori de solutii si produse de business. Pentru mai multe detalii, vizitati: www.itsmartdistribution.ro.

Despre ELKO

Grupul ELKO este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de larg consum din regiune, reprezentand peste 400 de producatori IT. Compania ofera o gama larga de produse si servicii catre mai mult de 10 000 de companii, producatori locali de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme si alte companii din diferite sectoare in 11 tari din Europa. Cifra de afaceri a Grupului in 2020 s-a ridicat la 2,2 miliarde USD (1,9 miliarde EUR).

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/elko-group

Facebook: https://www.facebook.com/elkogroup/

Twitter: https://twitter.com/ELKO_Group

Instagram: @elko_group

www.elkogroup.com

www.elko.ro

Leave a Reply