SCAM: Dispozitivul dvs. a fost infectat de hackeri

BTC SCAM

Am primit in urma cu cateva zile un alt e-mail scam prin care eram atentionat ca cineva m-a inregistrat in timp ce ma uitam pe un site pentru adulti si ca o sa publice videoclipul in decurs de 50 de ore de la primirea e-mail-ului.

Acest mesaj nu este altceva decat o tentativa de phishing. Nu dati curs invitatiei de a trimite BTC.

Desi circula acest mesaj de ani de zile (intr-o forma similara), lumea inca mai pica in capcana asa-zisilor hackeri si trimit bani catre adresele primite.

Am verificat adresa: 1DHFQLT3miuySxRzYmzUqjgskJL7H34fbS de wallet si se pare ca acesteia ii sunt asignate doua monede: BTC si BCH. Daca in moneda BCH nu exista nici un transfer pana la acest moment (21.12.2020), in adresa BTC exista un singur transfer in valoare de 0.04700000 BTC, adica aproximativ 1.069,14 dolari americani sau 875,18 Euro.

Aceasta adresa a fost raportata de 11 ori pentru scam.

Inclusiv FTC (FEDERAL TRADE COMMISSION) a trimis in aprilie 2020 o atentionare asupra acestei tentative care prinde avant in SUA.

Daca va intrebati cum fac rost de spammerii de adrese de e-mail, trebuie sa stiti ca pot fi gasite online tot felul de baze de date care contin milioane sau zeci de milioane de adrese de e-mail, parole etc. si care, dupa parerea mea, sunt utilizate pentru aceste tentative. Spun acest lucru deoarece unele dintre e-mail-urile de phishing sunt facute un pic mai inteligent, contin o parola pe care o utilizezi pentru un anumit cont, adresa site-ului pe care ti-ai facut contul.

O astfel de baza a fost descoperita in aceasta vara si a afectat aproximativ 300.000 de conturi Spotify, dupa cum putem citi pe blogul de securitate al Bitdefender.

NOTA: Inainte de a face orice tranzactie cu BTC, asigurati-va ca adresa catre care doriti sa trimiteti nu figureaza in baza de date in care sunt raportate adresele scammerilor, disponibila la adresa: https://www.bitcoinabuse.com/

In incheiere, va las mai jos mesajul primit de la scammeri.

Hei.
Sunt un dezvoltator cu experientă care a reusit să spargă sistemul de operare pe dispozitivul meu.

Te-am văzut de luni de zile.
Virusul meu a infectat dispozitivul dvs. printr-un site pentru adulti vizitat recent.

Dacă nu stiti cum functionează, vă voi împărtăsi detaliile.
Virusul troian oferă acces complet si control asupra dispozitivului utilizat.
Drept urmare, văd întregul ecran, pornesc camera si microfonul si nici nu stiu despre el.

În plus, am acces complet la întreaga listă de contacte si la biblioteca social media.

De ce antivirusul dvs. nu a reusit să detecteze malware?

Programele rău intentionate utilizează un driver special care este actualizat la fiecare 4 ore, astfel încât programul antivirus să nu îl poată detecta.

Am atasat un videoclip care arată masturbarea în partea stângă a ecranului si un videoclip în dreapta pe care l-ati văzut în acel moment.
Cu un singur clic, îmi pot trimite videoclipurile personale direct la adresa de e-mail si lista de contacte din retelele sociale.
De asemenea, pot partaja acreditări de e-mail si messenger.

Dacă doriti să vă asigurati că acest lucru nu se întâmplă, puteti:
Transferati 1000 USD (USD) în portofelul meu Bitcoin (dacă nu stiti cum să faceti acest lucru, solicitati ajutor Google: „Cumpărati Bitcoin”).

Portofelul meu Bitcoin (Portofelul BTC): 1DHFQLT3miuySxRzYmzUqjgskJL7H34fbS

După ce primesc plata, voi continua să sterg videoclipul imediat si vă pot garanta că veti rămâne în pace.
Îti dau 50 de ore (putin peste 2 zile) pentru a finaliza plata.
Primesc o notificare automată după ce am citit acest e-mail. În mod similar, temporizatorul porneste automat după citirea e-mailului curent.

Nu vă pierdeti timpul trimitând răspunsuri, deoarece nu functionează (adresa expeditorului este creată automat).
Nu încercati să vă plângeti nicăieri, deoarece acest text si adresa mea bitcoin nu pot fi urmărite oricum.

Dacă constat că încercati să distribuiti acest e-mail altcuiva, vă vom trimite imediat videoclipul privat, astfel încât toată lumea să îl poată vedea.

Mult noroc!

Leave a Reply