Rowenta Multistyle vs Remington PG180 Pilot All in One kit

Rowenta MultiStyle

Cred ca am deja 20 de ani de cand ma tund la zero la frizerie / singur acasa sau ma barbieream cu ajutorul unui aparat electric rusesc (cred!) primit de la tata (fusese al lui inca din tinerete) cand eram la facultate.
In urma cu aproximativ 2 ani am decis sa-mi las barba lunga asa ca am avut nevoie de un aparat multifunctional pentru barba si unul mai puternic pentru a ma tunde. Daca pentru tuns, alegerea a fost relativ simpla (am ales unul cu fir pentru a beneficia de un motor mai puternic, un brand serios – Philips – pentru a-l avea pentru mai multa vreme) la aparatul multifuntional nu am fost atat de norocos. Am avut cateva modele mai scumpe/ieftine care au necesitat trimitere in service si retur iar la a n-a incercare am dat de Remington PG 180 Pilot All in One kit (58 de lei, momentan la Emag), kit cu care m-am inteles si ma inteleg foarte bine. Dar care are un singur dezavantaj. Motorul este foarte slab si daca ai un par mai des, se simte cum inainteaza cu greu iar durata barbieritului / tunsului e mai mare.

Asa ca am pornit la cautarea unui inlocuitor. Norocul a fost ca am vazut o campanie la Buzzstore si m-am inscris (au campanii faine asa ca va invit si pe voi sa va inscrieti, chiar daca nu aveti blog). Am primit a doua zi kitul Rowenta MultiStyle (162 lei in acest moment la Emag).

Spre deosebire de Remington care functioneaza cu ajutorul a 3 baterii AAA, Rowenta (cod produs TN8960) are un acumulator intern care poate fi incarcat in mod normal cu ajutorul unui incarcator de 3V si 600mA. Bateria o sa tina la inceput, dupa ce il incarcati complet, peste 1 ora de utilizare (l-am lasat pornit pe balcon pentru o ora si 5 minute iar bateria inca nu ajunsese sa ceara incarcare cu ajutorul ledului de pe corp). Producatorul mentioneaza in descrierea aparatului ca ii tine bateria timp de o ora, suficient pentru 4 reprize de tuns. Probabil ca daca l-as fi tinut in sarcina as fi ajuns la acest timp specificat.

Plasticul din care este facut corpul este unul placut la atingere dar mi-ar fi placut sa am niste asperitati / denivelari pe partea din spate pentru a-l tine mai usor cand am mana uda.

In pachet, aparatul a venit pe langa lama de barbierit deja montata (3-4-5-6-7mm), cu o lama mai lata pentru tuns, 4 piepteni (3-6-9-12mm), o mini lama pe semirotund pentru barbierit si cu un dispozitiv pentru tuns parul din urechi si nas. De asemenea, in cutie mai gasiti o sticluta cu ulei pentru ungerea lamelor si o perie mica pentru curatarea parului de pe lame. Inlocuirea lor se face extrem de simplu, chiar si cu o singura mana. Se tine aparatul bine in mana, se impinge cu degetul mare in varful lamei iar aceasta iese imediat.

Pentru barba, aparatul este perfect. Mai puternic decat Remington-ul, te ajuta sa scapi repede de par. Pentru zonele sensibile, insa, prefer utilizarea Remington-ului datorita greutatii mai mici si a dimensiunilor mult mai mici.

Am comparat la tuns aparatul Rowenta MultiStyle cu aparatul Philips QC5125 si pot spune ca a decurs mult mai bine tunsul cu Rowenta. Datorita puterii mai mici, firele de par erau taiate perfect, fara a mai simti in zonele in care am 3 vartejuri ca imi smulge firele de par in loc sa le taie, cum simt la Philips. Tunsul minim, fara piaptan, este de 1mm.

Remington-ul a venit cu aproximativ aceleasi accesorii dar toate sunt la aproximativ 50% – 70% din dimensiunea celor de la Rowenta.

Ambele au lamele rezistente la apa asa ca pot fi clatite rapid dupa utilizare, ambele incap in orice bagaj de calatorie dar datorita puterii mai mari, eu va recomand sa mergeti pe mana celor de la Rowenta.

Leave a Reply