Vodafone – cea mai buna retea pentru roaming in Europa iar veniturile stagneaza

Vodafone Ookla

Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa, potrivit testelor efectuate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România în trimestrul patru din 2017 și trimestrul întâi din 2018 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, lider mondial pentru testarea și analiza internetului.

Rezultatele testelor realizate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România pe conexiuni 2G, 3G și 4G, în perioada octombrie 2017-martie 2018, în 51 de țări din Europa, arată că viteza medie de descărcare pentru clienții Vodafone România în roaming este cu cel puțin 15,6% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații mobile de pe piața românească.

În Europa, Vodafone România oferă clienților săi cea mai mare acoperire de roaming 4G în peste 40 de țări datorită unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicații mobile.

Ookla este lider mondial în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoza rețelei, la inițiativa utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate în fiecare zi și peste 20 miliarde de teste înregistrate până în prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla oferă cea mai extinsă imagine asupra performanței și accesibilității rețelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzătoare a companiei, cunoscută sub denumirea Speedtest Intelligence, este un instrument de încredere esențial pentru cercetare și analiză, utilizat de către companii, asociații din industrie și agenții guvernamentale. Ookla are sediul central în Seattle, WA, SUA, dar și birouri în Dublin, Irlanda. Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicația Speedtest poate fi descărcată pentru iOS, Android, macOS, Windows, Apple TV și Google Chrome.

Vodafone – Veniturile stagnează, numărul clienților este în creștere

Vodafone România a înregistrat, în total, 9.638.486 de clienți la 30 iunie 2018, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienți, 8.903.562 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

ARPU mobil al Vodafone România a fost de 6 euro în cele trei luni încheiate la 30 iunie 2018. Veniturile din servicii aferente trimestrului încheiat la 30 iunie 2018 au ajuns la 178,2 milioane de euro și au rămas constante în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates) de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă.

La 30 iunie 2018, abonații Vodafone România reprezentau 41,4% din baza de clienți mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite, 58,6%. Ponderea abonaților în baza totală de clienți mobili a crescut cu 0,9 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului precedent.

Consumul de date mobile a crescut cu 68% în trimestrul încheiat la 30 iunie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Murielle Lorilloux CEO Vodafone Romania

„În trimestrul trecut, am continuat demersurile pentru a deveni un jucător convergent complet, prin încheierea unui acord pentru servicii wholesale în urma căruia vom lansa pachete de servicii fix-mobil. Odată finalizată, achiziția UPC România ne va permite să ne consolidăm poziția pe segmentul fix-mobil. De asemenea, ne-am concentrat pe calitatea rețelei pentru a le a oferi clienților noștri cea mai bună rețea, atât în România, cât și în roaming, reușită confirmată de recunoașterea de Cea mai bună rețea pentru roaming în Europa acordată de Speedtest by Ookla”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

La 30 iunie 2018, Vodafone România avea, în total, 9.638.486 de clienți, dintre care 8.903.562 de utilizatori ai serviciilor mobile, 574.765 de clienți M2M și 160.159 de utilizatori de servicii fixe.

Leave a Reply

%d bloggers like this: