Slow TV debuteaza in Romania

Slow TV Axis Communications

Astăzi debutează în România conceptul de “Slow TV”, proiect care presupune transmiterea fără întrerupere, pe perioade lungi de timp a unor evenimente de interes, cu momente de divertisment sau acțiuni variate.

Lansarea proiectului de SlowTV în România este realizată de către Axis Communications prin încheierea unui parteneriat cu grupul media Ringier de a transmite în timp real diferite activități sau cadre cotidiene folosind camere AXIS.

Ca urmare, Ringier poate oferi audienței materiale video de cea mai bună calitate, din locuri de interes, privitorii reuşind să fie astfel prezenţi la evenimente live, de oriunde, oricând.

Pentru transmisia în timp real se foloseşte aplicația de streaming CamStreamer ce rulează pe platforma Axis Camera Application Platform (ACAP) a camerelor Axis Communications.

AXIS Camera Application Platform

În acest fel, este eliminată complet necesitatea unui PC, a unui server sau a oricărui alt echipament intermediar pe lângă infrastructura de rețea. În plus, pentru a simplifica și mai mult modul de operare, aplicația oferă integrare directă cu platforme online precum YouTube sau Facebook.

Primele implementări ale conceptului Slow TV

Pentru început, sunt transmise prin intermediul canalului de YouTube Libertatea imagini în timp real din trei locații – plaja Mamaia, plaja Vama Veche şi Centrul Vechi Bucureşti – folosind camere AXIS P1365-E MkII. Conceput pentru utilizare la exterior, acest model beneficiază de o construcție rezistentă la șocuri și poate opera la temperaturi ambientale cuprinse între -400C și +500C, beneficiind de certificări IP66, IP67, NEMA 4X și IK10. În plus, P1365-E MkII încorporează tehnologiile Lightfinder pentru o sensibilitate sporită în mediile slab iluminate și WDR – Forensic Capture pentru imagini detaliate FullHD, de până la 50 FPS. Aceste caracteristici transformă camera în alegerea perfectă pentru Slow TV, indiferent de anotimp sau mediu, dar și pentru o serie de aplicații de supraveghere video, precum bănci, clădiri guvernamentale sau parcări, unde calitatea imaginilor joacă un rol esențial.

Despre Axis Communications

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluţii inteligente şi sigure, contribuind în mod direct la tranziţia către soluţii digitale de supraveghere. Produsele şi soluţiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare şi deschise.

Axis are peste 2.700 de angajaţi în peste 50 de birouri din lume şi cooperează cu peste 90.000 de parteneri din toată lumea. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia şi este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS www.axis.com.

Leave a Reply

%d bloggers like this: