Enel Asistenta – un serviciu inutil in weekend

Sambata seara, pe la ora 21, fara sa fac nimic (noroc ca am fost acasa cand s-a intamplat), m-am trezit cu un joc de lumini in tabloul de sigurante de ziceai ca are loc o nunta de gandaci si au jocuri pirotehnice. Am deschis tabloul, am vazut care-i siguranta cu probleme si am oprit curentul pe ea.

Cum era siguranta de la hidrofor, pun mana pe telefon si sun la Enel Asistenta, tot se lauda ei ca te pot ajuta daca:

Dacă s-a spart conducta de apă noaptea și nu știi de unde se închide sau ai scurtcircuit la panoul electric și nu știi pe cine să suni, Enel Asistență este serviciul de care ai nevoie.

Sun la numarul 0313 221 221 pentru a cere o echipa, imi raspunde o doamna bine intentionata, ii las numarul de client sa verifice daca am sau nu abonamentul cu asistenta. Revine dansa dupa vreo jumatate de ora (apelandu-ma cu un numar de Budapesta: +36.1.458.4434) si imi spune ca ei nu ma au in baza.

Ii zic ok, nici o problema, sa-mi trimita o echipa si platesc deplasarea si reparatia. Imi spune costurile: aproximativ 60 de lei+TVA deplasarea, inca 70 lei + TVA sporul de weekend, inca 150 lei + tva cele doua ore de interventie. Ii zic ca-i ok, sa-mi trimita o echipa pentru a-mi rezolva in cel mai scurt timp problema ivita intrucat am ramas fara apa.

M-a atentionat ca nu o sa aiba nici un coleg disponibil in acea seara (vezi ce scrie mai sus) pentru ca e weekend dar ca o sa ma sune colegii dansei a doua zi de dimineata pentru a stabili impreuna cand pot veni sa faca reparatia.

Si asa a ramas. Nu a mai sunat nimeni, nu a venit nimeni. Noroc ca atunci cand am oprit curentul pe siguranta am vazut ca are un pic de joc intr-o clema asa ca m-am pus ieri dimineata pe strans suruburi si mi-am rezolvat singur problema desi la partea electrica nu-mi place sa umblu. Nici macar prize nu-mi place sa schimb.

Pe scurt, daca aveti nevoie de ajutor pentru

  • Repararea instalațiilor electrice interioare;
  • Repararea instalației de alimentare cu apă;
  • Desfundarea instalației de canalizare a apei;
  • Servicii de lăcătușerie (deblocări uși);
  • Repararea boilerelor electrice.

nu va bazati foarte mult pe ajutorul oferit de Enel Asistenta. Pentru ca nu vor veni imediat, te programeaza pentru reparatie (presupun ca te pot programa si la distanta de cateva zile/saptamani – in functie de numarul apelurilor) si chiar daca vrei sa le dai bani pentru a te ajuta, nu vor veni.

Aflati numarul unui electrician si al unui instalator care au mai lucrat pentru prietenii vostri si tineti cu dintii de ei.

Pentru urgente, la nivel de costuri & timpi de rezolvare pentru problemele electrice, cred ca se misca mai bine cei de la Intervel care sunt disponibili de luni pana duminica inclusiv, incepand cu ora 8 si pana la orele 20 si nu taxeaza suplimentar interventiile efectuate in week-end. Nu am apelat la ei, nu pot garanta pentru serviciile lor. Am luat la nimereala unul dintre anunturile care sunt afisate de Google pentru cautarea electrician Bucuresti.

Discussion

    • Razvan
    • Razvan

Leave a Reply