Cum se tunde buxus? Cum scap de trambita?

M-am apucat sa fac ceva curatenie prin curte: sa tai copacii care ma incurca, sa scot o multime de liliac care s-a intins aiurea si sa-l pun in alte parti etc.
Asa ca am ajuns sa ma lovesc de doua plante care ma cam deranjeaza.

Prima este buxus-ul. L-am neglijat in ultimii ani si nu i-am mai facut tunderi de reintinerire, lasandu-l sa creasca cum a dorit el . Acum a ajuns boschetul la peste 2m inaltime si imi acopera vederea la unul dintre geamuri.  Mai are si goluri (e preferat de cainii mei care se baga in el pentru a se curata de blana) + ramuri uscate.

In interior pare sa fie ok, are verdeata (dupa cum se vede in poza de mai jos). L-as tunde la o inaltime de 1m sau poate 1.2m, atat. Si i-as da o alta forma, preferabil patrata sau cum este flacara de la lumanare.

Nu am mai facut tunderi atat de mari asa ca apelez la voi pentru a afla daca o sa reziste planta (avand in vedere ca o sa ramana fara majoritatea frunzelor), cand trebuie facuta operatiunea si cum trebuie ingrijit dupa.

Ramurile taiate, avand in vedere ca sunt destul de groase, trebuie sa le dau cu ceara?

buxus

buxus

A doua planta care ma deranjeaza e trambita. S-a intins prin toata zona in care este plantata, oprind cresterea altor plante. Ii rup noile tulpini incercat sa le scot cu tot cu radacina dar degeaba.

Exista o modalitate de a-i opri intinderea prin curte?

trambita trambita

 

 

Leave a Reply