MyThemeShop Writer – recenzie tema WordPress

mythemeshop writer tema

De cateva luni ma gandesc sa-mi schimb tema blogului cu una care sa ma reprezinte mai mult. Am tot testat o multime de teme gratuite sau platite (free trials) pana am ajuns la noua tema lansata de cei de la MyThemeShop. Fiind destinata scriitorilor, bloggerilor si jurnalistilor, tema a fost gandita cu un design simplu dar atragator si fara multimea de brizbrizuri inutile, atat de prezente in alte teme si care nu fac altceva decat sa incarce mai greu tema. Mai ales daca esti pe shared hosting.

MyThemeShop Writer – una dintre cele mai bune teme disponibile in acest moment

Cand am inceput sa testez, nici nu ma gandeam cat de bine o sa mi se potriveasca. Dupa cateva zile de testat intensiv pe un subdomeniu, pot spune ca este una dintre cele mai bune teme cu care am lucrat vreodata, indiferent ca era de la MyThemeShop sau de la un alt producator.

Tema este destul de mare, Zip-ul are aproximativ 4.5MB iar daca nu o puteti urca prin intermediul uploader-ului din WordPress o puteti face prin intermediul File Manager (Cpanel) sau din FileZilla.

In cod, din cate am frunzarit prin el, pare sa fie totul scris curat, fara cod in plus. Am reusit sa migrez cateva din chestiile care imi plac la tema actuala (mai mult CSS decat php) pe site-ul demo foarte simplu, fara sa pice nimic. De exemplu, detaliile de la despre mine sau experienta profesionala.

3 layout-uri predefinite, o singura tema si un cod curat

Asa cum puteti observa in demo-ul de pe site-ul MyThemeShop, tema vine pregatita cu trei layout-uri misto. Unul potrivit daca doresti sa te vinzi ca specialist, autor, influencer etc. Un layout potrivit pentru un blog. Iar al treilea layout este potrivit pentru un magazin online.

Primele doua vin la pachet si cu presetari (se vad in printscreen-ul de mai sus), atat pentru setat, cat si continut demo. Pentru magazinul online nu este nevoie, se instaleaza WooCommerce peste tema bruta.

De asemenea, teme te invita sa instalezi chiar de la bun inceput plugin-urile de care are nevoie.

mythemeshop writer

Tema beneficiaza de o multime de optiuni in partea de administrare, optiuni care te ajuta sa modifici modul in care arata sau cum se comporta site-ul chiar daca nu ai notiuni de programare. Pe langa clasicele optiuni pentru modificarea style-urilor & sectiunilor, ai cateva posibilitati care te ajuta sa faci site-ul sa se incarce mai repede in anumite browsere:

  • Async JavaScript care imbunatateste viteza de incarcare a paginii,
  • Lazy Load incarca doar pozele de la articolele care se vad in ecran, celelalte fiind disponibile in momentul in care se face scroll,
  • No. of Products te ajuta sa stabilesti numarul produselor pe care doresti sa le afisezi pe prima pagina si altele.

Pretul este mai mult decat decent pentru o tema de un asemenea calibru. MyThemeShop Writer costa doar 59$. Din partea mea are nota maxima la mai toate capitolele: rapiditate de incarcare, design simplu – cum imi place, functionalitati implementate, pret, calitate cod.

Leave a Reply