GDF SUEZ isi schimba denumirea in ENGIE

gdf suez

ENGIE – Lumea se schimba si, odata cu ea, energia noastra

Incepand de ieri, 21.09.2015, a inceput campania de rebranding a GDF SUEZ Energy Romania. Acestia isi schimba marca comerciala in ENGIE si in Romania, modificare fireasca ca urmare a procesului international de rebranding al marcii GDF SUEZ in ENGIE, derulat sub moto-ul «Lumea se schimba si, odata cu ea, energia noastra» si anuntat de catre Grup in data de 24 aprilie 2015.

Compania doreste ca prin noul brand ENGIE sa transmita o viziune umana si pozitiva a energiei, atat prin reprezentarea grafica a logo-ului, cat si prin culoarea utilizata in logo care sugereaza atat gazele naturale cat si electricitatea.

Rant of the day: nu stiu exact ce a fumat designer-ul care l-a inventat dar mie nu-mi sugereaza deloc aceste aspecte. Doar o lipsa de imaginatie din partea agentiei si un departament de marketing care si-a dorit sa scape cat mai repede de procesul de creatie. Cel mai probabil, daca ar fi facut un concurs de idei la o facultate de arte plastice ar fi obtinut cateva idei mult mai bune.

Logo-ul ENGIE reprezinta soarele care rasare pe planeta. Numele ENGIE a fost ales pentru sonoritatea sa, fiind contragerea cuvantului ,,energie’’.

Sloganul „By people for people” va fi pastrat, capatand un sens si mai pregnant intr-un context in care solutiile de energie sunt dezvoltate impreuna cu partenerii si clientii ENGIE.

Procesul de rebranding va avea doua etape: in prima etapa, GDF SUEZ Energy Romania va adopta marca ENGIE pentru produsele si serviciile comercializate. Denumirea sociala a companiei va ramane insa neschimbata pana la o data care va fi anuntata ulterior.

In a doua etapa, procesul de rebranding va fi declinat pentru toate filialele detinute de catre GDF SUEZ Energy Romania, respectiv Distrigaz Sud Retele, Distrigaz Confort, Braila Winds si Alizeu Eolian.

Campania de comunicare a rebranding-ului se va desfasura in perioada 21 septembrie – 31 decembrie 2015 pe urmatoarele canale media: TV, outdoor, internet, radio si presa scrisa.

Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina companiei engie.ro (site care nu e in intregime functional. Din cate am observat inainte sa imi afiseze Eroare la stabilirea unei conexiuni cu baza de date, o parte din link-urile de pe site duceau catre https://www.gdfsuez.ro).

Leave a Reply