Ranger – primul telefon rugged din portofoliul Evolio

Evolio Ranger

Telefoanele de tip rugged vor reprezenta 10% din piata in 2017 – Liviu Nistoran, CEO & Founder Evolio Romania

Conform estimarilor Evolio, vanzarile de telefoane mobile de tipul „rugged” – rezistente in medii si conditii dure de utilizare, cum ar fi temperaturi extreme, umiditate sau praf – au in pre­zent o pon­dere de doar 2-3% in totalul pietei locale de tele­foa­ne mo­bile, insa in urmatorii doi ani procentul va ajunge la circa 10%, potrivit estimarilor lui Liviu Nistoran, CEO-ul si fon­da­torul Evolio.

Pentru a profita de acest trend, Evolio, unul dintre principalii jucatori de pe piata de IT&C din Romania si mult mai bine cunoscut pentru seria de GPS-uri si tablete buget, a lansat in urma cu cateva zile primul telefon rugged din portofoliul lor.

Ranger, avand factor de protectie IP56, datorita carcasei cauciucate cvasi-ermetice este un telefonul rezistent la socuri mecanice simple, praf si umezeala. Nu va imaginati ca puteti da cu el de pereti sau arunca intr-o balta. Cu siguranta se va strica. El este protejat impotriva socurilor mecanice rezultate din scapari accidentale din mana, de patrunderea apei provenita de la un jet (deci poate fi spalat sub jet de apa, nu prin imersie) sau de patrunderea prafului in interior.

Ranger functioneaza in retele de telefonie de tip 2G (Orange, Telekom, Vodafone), accesul la Internet fiind asigurat prin tehnologia GPRS.

Telefonul dispune de un acumulator de 1200 mAh ce asigura o autonomie de functionare de pana la cinci zile si un slot pentru card de memorie care suporta Micro SD de pana la 16 GB. Totodata, telefonul beneficiaza de facilitati de baza precum camera foto, Radio FM, lanterna si conexiune Bluetooth.

Ranger este disponibil in cele 2 variante de culoare prezentate mai sus, versiunea dual SIM fiind verde iar cea single SIM fiind galbena. L-am cautat pe emag, pe evoMAG si pe cel.ro dar nu am gasit nici una dintre variante la vanzare. Pretul recomandat ar fi de 199 lei.

Leave a Reply