De cand testez Supernet-ul 4G de la Vodafone, am avut ocazia sa ma joc cu o gramada de aplicatii in metrou sau autobuz. Astazi va povestesc pe scurt despre 5 dintre ele, si anume: Zonga, Cinemagia, SeeNow, Vodafone Meteo si Taste of Romania.
Sa incep cu Zonga cu care sunt familiarizat de mai multi ani. Am participat impreuna cu Alexandra la petrecerea de lansare (si inca le sunt dator fetelor de la The Practice cu un mare multumesc) si am urmarit cu interes evolutia aplicatiei, parteneriatul cu Vodafone si parteneriatul cu Universal Music.
Zonga cred ca e singura aplicatie de tip streaming care iti ofera in mod legal in Romania acces la peste 25 de milioane de melodii. Utilizarea unui VPN sau unei solutii ca Hola Internet cred ca te duce in zona gri a drepturilor de autor.
Accesul in aplicatie e destul de facil (e cam ascunsa zona de adaugare voucher sau reactivare abonament), iti poti face un cont cu e-mail si parola sau cu Facebook. Dupa ce te loghezi, ai acces chiar din primul moment la o selectie de muzica in functie de genul muzical. Daca doresti sa cauti un artist anume sau sa urmaresti un top, poti face acest lucru din meniu. Nu pare sa consume mult internet, aproximativ 400MB pe luna la o utilizare intensa (estimare personala, nu am instalat pe telefon o aplicatie de monitorizare trafic). Eu am gasit o gramada de muzica faina, de la artisti pe care nu-i stiam si pe care o sa-i urmaresc, pana la formatii celebre. La nivel local, mai toti artistii romani sunt prezenti.
Ce na cam deranjeaza e faptul ca daca te suna cineva in timp ce canta o melodie, nu mai stie sa dea iar drumul la melodie. Desi e una dintre functionalitatile de baza, eu n-am reusit in cele doua luni de cand o testez sa downloadez playlist-ul pe care mi l-am setat. Eroarea cred ca tine de capacitatea de stocare disponibila pe telefon dar n-am avut rabdare sa testez.
Costul de 3.99Euro/luna poate fi o bariera pentru multi dintre cei obisnuiti cu gratuitati.
Taste of Romania este una dintre aplicatiile mele favorite si imi pare rau ca a fost abandonata. Adi Hadean impreuna cu Vodafone au pus la dispozitie diferite retete culinare din tara si povestile care stau la baza lor. Poti sa-ti salvezi retetele favorite pentru a le accesa ulterior mai usor, poti sa comentezi la ele sau sa vezi ce au comentat alte persoane.
Vodafone Meteo este o aplicatie simpla care iti permite sa vezi, asa cum arata si titulatura, prognoza meteo pe 3 zile, statusul curent, gradul de umezeala si presiunea sau directia vantului. Poti sa schimbi locatia foarte usor daca pleci in calatorie si vrei sa vezi prognoza pentru zona respectiva. E o aplicatie simpla, nu consuma mult, iti actualizeaza datele in fiecare ora si cam atat.
Cinemagia este o aplicatie care te ajuta sa descoperi programul cinematografelor din Romania si programul tv complet. Nu mai trebuie sa pierzi vremea cautand pe net orarul unui cinematograf, ce filme sunt disponibile si unde. Accesezi aplicatia, cumpari biletele la cinema sau pentru alte spectacole direct pe telefonul mobil chiar si in drum spre acestea. Poti sa citesti cele mai noi stiri din lumea filmului, sa urmaresti trailerele si lista filmelor ce vor aparea la cinema.
In cazul in care vrei un film bun dar nu stii actorii, poti sa cauti filmele cu note mari. Aplicatia preia notele de la IMDB iar de cele mai multe ori o nota mare inseamna si un film bun. Mai sunt si exceptii, in functie de gusturile fiecaruia.
Sectiunile aplicatiei:
– Program cinema
– Program TV, filme la TV, acum la TV – posturi TV favorite
– Timp liber – Evenimente in Bucuresti
– Bilete cinema pe care le poti achizitiona direct pe factura ta Vodafone
– Setare alerte program TV
– Stiri
– Detalii complete despre filme
– Trailere HD si SD
– Galerie foto filme si actori
– Filme in curand la cinema
– BoxOffice Romania
Seenow este primul serviciu legal de TV & Video on Demand din Romania disponibil in Google Play cu versiuni mobile pentru smartphone si tableta. Pentru iubitorii de film si dependentii de TV, aplicatia Seenow ofera acces la continut video destul de ok, filmele sunt cam vechi, dar de buna calitate, desene animate sau preferatele mele, multimea de filme romanesti vechi pe care mi-a facut placere sa le revad. Cine nu si-ar dori sa nu revada minunata gasca din Brigada Diverse? De asemenea, ai acces la documentare HD si posturi de radio pentru o experienta completa de entertainment sau ai filme PAY PER VIEW intr-o librarie cu peste 100 de titluri care pot fi inchiriate pentru 48h la un tarif de 1.5 Euro .
In aplicatie sunt disponibile canalele TV romanesti si cele mai populare posturi TV premium: TV1000, Comedy Central Extra, Disney Channel, Disney JR, Nickelodeon, AXN, AXN Black, AXN White, AXN Spin, Viasa Nature, Viasat History, Viasat Explorer, Travel Channel si multe altele care asteapta sa le descoperi, dar si librarii de emisiuni inregistrate de la canale locale si internationale.
Daca ai abonament de fotbal, Seenow ofera utilizatorilor in sezonul 2014-2015 toate competitiile fotbalistice majore din Romania: Liga 1, prin pachetul Koolnet, Cupa Romaniei Timisoreana si Supercupa Romaniei Timisoreana, dar si o serie de emisiuni sportive de interes pentru fanii fotbalului.
Cea mai misto chestie la abonamentul acesta este serviciul Gol Alert care iti ofera posibilitatea de a viziona toate golurile imediat ce au fost marcate, prin notificari instant direct pe telefon sau tableta.
Daca vrei sa testezi serviciul, Seenow are o zona de continut gratuit, sectiunea Freezone, pe care o poti accesa dupa ce iti activezi un cont pe platforma. Preturile abonamentelor nu mi se par mari. Ai 2 euro pentru TV sau Filme, 3 Euro pentru TV si Filme, 3 Euro pentru Hustler. Pentru cei care nu mai au abonamente la televizor dar vor sa aiba acces la un continut de calitate la un tarif ok, Seenow reprezinta una dintre solutiile legale disponibile pe piata.
Interfata este intuitiva si usor de utilizat.
Iar la final sa va povestesc un pic despre Supernetul de la Vodafone. Am tot facut diferite teste in Bucuresti(1,2,3), in Slobozia, la tara iar acoperirea pare sa fie din ce in ce mai buna fata de ceea ce stiam eu.
Vodafone are in continuare mici probleme cu acoperirea pe autostrada spre Constanta, sunt zone moarte, fara semnal, dar fata de anii trecuti cand ma tot trezeam ca sunt in Bulgaria, e mult mai bine. Pe autostrada spre Pitesti nu am observat zone moarte. Iar de la Albota pana in Slatina e chiar ok, chiar si in depresiuni. Chiar si la mine in casa sau la socrii mei, unde aveam tot timpul probleme de trebuia sa ies afara, sa ridic o mana si un picior ca sa prind semnal, am putut acum sa stau pe Skype sau sa urc poze pe Facebook/Instagram la o viteza mai mult decat decenta.
In metrou sunt zone fara semnal intre Pantelimon si Republica sau intre Stefan cel Mare si Obor. Probabil datorate distantei mari dintre statii, amplificatoarele de semnal nefacand fata.
Mi-a placut atat de mult SuperNet-ul incat mi-am schimbat si abonamentul de telefonie. Daca inainte aveam 150MB pe telefon pe care ii utilizam doar in caz de urgente si consumam peste 10 GB pe tableta in care am bagata o cartela RDS, acum am trecut la 1.5GB pe Vodafone pe telefon, tableta trecand in planul 2.
L.E. Nu stiu ce aplicatii au ceilalti operatori pentru accesarea conturilor proprii de pe telefoane dar aplicatia Vodafone este usor de utilizat si destul de intuitiva.
Ce nu-mi place la aplicatie si la sistemul Vodafone de raportare, in general, este intarzierea cu care sunt furnizate informatii despre ceea ce s-a consumat. Daca am calculat bine, diferenta este de aproximativ 8 ore, timp mai mult decat suficient pentru a inregistra costuri suplimentare.
Din aplicatie poti sa vezi ce si cat ai consumat, poti sa-ti platesti factura, sa reincarci o cartela, sa vezi promotiile disponibile, sa ceri asistenta sau sa gasesti cel mai apropiat magazin Vodafone.
Traficul national de internet pentru utilizarea aplicatiei este gratuit, exceptand utilizarea functiei de cautare a magazinelor Vodafone. Cam ciudata chestia asta, nu?