Targul de Nunti de la Romexpo – pierdere de vreme

Sambata am fost la Bookfest pentru a-l sustine pe un vechi amic din perioada in care am locuit in Sibiu, Marius Mitea, care si-a lansat un nou volum de poezie intitulat Flori de topor. Nu sunt fan al poeziei, citesc rar dar pe Marius nu-l puteam rata. Puteti sa cititi aici o prima poezie din volum.

Dupa ce s-a terminat lansarea, am asteptat cuminte “vedeta” sa isi stranga lucrurile si l-am asteptat sa-mi dea autografe. Multumesc, Marius! :)

Terminat cu discutiile, m-am indreptat inspre targul de nunti pentru a o ajuta impreuna cu scumpa mea pe o prietena sa-si aleaga rochia de mireasa. Intrarea a fost 15 lei de persoana iar la 2 bilete al treilea era gratuit. Si am intrat. Nu stiu cum a fost in anii anteriori, nu m-a interesat in mod deosebit, dar editia de anul acesta a fost foarte slaba. Putini expozanti. Si mai putina diversificare a produselor oferite. Iar acei putini expozanti aveau si mai putine zone in care puteai proba rochiile lor. Ca sa nu mai zic ca rochiile erau facute pentru persoane de 50kg, fara sani.

Cred ca doar intr-un bazar turcesc am mai vazut aceleasi modele de rochii la aproape toti expozantii, singurele diferente fiind pozitionarea brizbrizurilor. Cei care aveau rochii si costume cu adevarat interesante, erau casele de moda sau atelierele care realizeaza produsele la comanda.

Mi-au placut in mod deosebit costumele facute de Alex Ciucu (prezent in persoana la stand), Marie Ollie si Christian Tailoring. La Christian Tailoring am dat si peste Adi Cristea, venit sa-si supravegheze afacerea. Ca un mic rant, in timp ce proba rochia, in vorba cu prietena noastra s-a bagat un tip care parea sa fie partenerul de afaceri al lui Cristea. Glumesc ei acolo un pic si apoi se retrage la o poveste cu Cristea. A apucat, insa, sa-i zica cu voce tare: Paine si circ, paine si circ, cu asta le convingi. Cam deplasata remarca, mai ales cand ai atata grija de imaginea business-ului.

Daca miresele erau relativ entuziasmate, barbatii pe care i-am vazut prin zona aveau toti aceeasi fata de oameni nefericiti, gata sa zica Da la absolut orice hidosenie doar ca sa scape mai repede. Ii si vedeam cum confirmau cu privirea absenta alegerea facuta de consoarta. M-am tot intrebat oare de ce ar fi de acord cu o alegere care nu li se pare ok si nu au curajul sa zica nu?

M-am facut si eu util cand o viitoare mireasa a probat o rochie atat de nasoala incat merita sa-i dai foc acolo, pe loc, o intreba pe o prietena cu care venise daca ii sta bine iar tipa o aproba mereu, i-am facut semn ca nu, ca e urata rau de tot. Si m-a ascultat. :) Btw, n-am vazut nici o bridezilla venita la shopping cum vedem la americani. Ar fi fost interesant de urmarit!

Pe scurt, poate targul de nunti de la Palatul Parlamentului sa fi avut mai mult succes dar cel de la Romexpo e de evitat.

Discussion

  1. Trackback: Vrei sporturi extreme? Du-te la cinema 4DX! November 24, 2017

Leave a Reply