Review proiector Epson EH-TW7200 – Un Gulliver in tara piticilor

epson_ehwtw7200_03

In mini concediul de Craciun, unul dintre colegii mei de la munca a testat proiectorul mentionat in titlu. Isi dorea sa achizitioneze unul pentru acasa asa ca a fost o buna oportunitate pentru el.

Din specificatiile disponibile pe site-ul producatorului, proiectorul pare sa fie unul reusit. Rezolutie 1920X1080, suport 3D activ, posibilitatea de a misca lentila atat pe orizontala, cat si pe verticala, lampa destul de luminoasa de 2000 lumeni, totul intr-un pachet masiv. Si cand spun masiv spun ca este de aproximativ 2 ori mai mare decat multe dintre proiectoarele pe care le-am intalnit. Ca sa aveti un ordin de comparatie, puneti doua foi A4 una langa alta pe latura mare si veti obtine o buna parte din amprenta proiectorului care se lauda cu o dimensiune de 466 X 395mm.

Nici cu greutatea nu-mi este rusine. Am mai manuit proiectoare grele dar acesta, cu cele 8.4kg ale sale, le face pe celelalte sa para ca au fost de jucarie. Din punct de vedere al dimensiunilor, Epson EH-TW7200 este ca un Gulliver in tara piticilor. Iar cum la un asemenea proiector o telecomanda de dimensiune mica ar fi parut o jucarie, ma bucur sa raportez ca nu este cazul, aceasta fiind destul de mare, cu butoane masive si pare sa fie destul de bine construita incat sa reziste la cazaturi repetate.

La fel ca majoritatea proiectoarelor disponibile pe piata, nici acesta nu dispune de nici un fel de boxe integrate desi cred ca ar mai fi avut loc de doua boxe de minim 1W RMS. Partea faina la el este ca evacuarile pentru caldura generata de lampa sunt plasate in fata si nu mai primesti briza calda in fata cum se intampla la alte modele care au evacuarea in spate sau in lateral. Partea dreapta trage aerul iar stanga evacueaza. La cat e de mare, ma asteptam ca zgomotul produs de ventilatoare sa fie destul de mare dar, spre surprinderea mea, acestea sunt foarte silentioase.

Continuarea review-ului o gasiti pe Digipedia.ro!

Daca Epson EH-TW7200 poate face o gaura serioasa in buget cu cei aproape 7.000 lei necesari pentru achizitia lui, o varianta demna de luat in calcul si rezonabila din punct de vedere al bugetului este proiectorul  Epson 3D EH-TW5200.

Leave a Reply