No Hate Speech – Transparenta si calitate in administratia publica prin social media

No Hate Speech Agenda 21

Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare DurabilaAgenda 21 selecteaza voluntari din judetele Cluj, Suceava, Tulcea, Mehedinti si din Municipiul Bucuresti pentru proiectul ,,Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Prin proiectul Transparenta si calitate in administratia publica prin social media, asociatia sustine schimbarile democratice, modernizarea administratiei publice si consolidarea bunei guvernari in Romania, prin implicarea societatii civile in acest proces.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de cresterea rolului societatii civile in promovarea principiilor bunei guvernari si ale participarii cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor la nivel local.

Rezultatele asteptate se refera la promovarea cetateniei active, cresterea rolului de advocacy si watchdog a ONG-urilor, dezvoltarea de parteneriate cu institutii/autoritati publice, promovarea campaniei No Hate Speech.

Solutia propusa prin proiect se refera la extinderea in administratia publica a retelelor social media ca instrumente menite sa asigure transparenta institutiilor publice, cresterea gradului de informare si implicare a cetatenilor la procesele decizionale, calitatea sporita a serviciilor.

Beneficiarii si partenerul principal

10 ong-uri, 3500 de cetateni, 30 de voluntari, 20 de institutii / autoritati publice, 40 de functionari publici vor fi beneficiarii proiectului.

Partenerul principal este Agentia Nationala a Functionarilor Publici.

6 motive pentru a te implica in proiect

  • Participarea la o sesiune de instruire de 3 zile referitoare la pachetul de legi specifice pentru reforma administratiei, cu accent pe legile transparentei in actul de administratie si legea liberului acces la informatii de interes public, aspecte specifice social media, elemente de baza ale comunicarii eficiente, proceduri de monitorizare.
  • Posibilitatea de a lucra intr-o echipa si a realiza activitati care sa sprijine dezvoltarea personala si dobandirea unor cunostinte si relatii sociale noi.
  • Decontarea cheltuielilor de transport pentru monitorizarea activitatii la nivel local.
  • Diploma/certificat care va atesta la final pregatirea si activitatea desfasurata in cadrul unui proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania in conformitate cu prevederile Legii Voluntariatului.
  • Recomandarea pentru obtinerea unui loc de munca, a unei burse sau participarii la un program european sau obtinerea de credite (unde se aplica).
  • Posibilitatea echivalarii (pentru studenti) a stagiului de practica pentru anul scolar in curs.

Ce vei face in cadrul proiectului No Hate Speech?

  • Monitorizarea activitatii celor 20 institutii si autoritati publice din punct de vedere al gradului de transparenta si al promovarii procedurilor democratice de atragere a cetatenilor in actul de guvernare, inclusiv prin mijloace social-media. Pentru aceasta, ei vor intervieva 1200 de cetateni si 1000 de functionari publici si vor avea discutii cu reprezentanti ai unor ONG-uri locale.
  • Organizarea si promovarea campaniei No Hate Speech la nivel local, prin colaborarea cu responsabilii institutiilor implicate.
  • Participarea la activitatea de evaluare a rezultatelor introducerii social media in institutiile/ autoritatile publice din locatia respectiva.

Criteriile de selectie

Motivatia si disponibilitatea de timp, pregatire in domeniul stiintelor sociale, administratiei publice, sociologiei, comunicare si realtii publice, afaceri europene.

Apartenenta la un ONG sau in cadrul unor proiecte similare reprezinta un avantaj.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimita un CV si o scrisoare de intentie la adresa agenda21_ro@yahoo.com pana la data de 17 iunie a.c.

Atentie!!!!

Subiectul mesajului va fi: voluntar Social Media.

Leave a Reply