Bitdefender Mobile Security: 2 metode de a trece peste App Lock

Bitdefender AppLock

Bitdefender a lansat ieri, 22.05.2014, un modul suplimentar de protectie in aplicatia Bitdefender Mobile Security, modul denumit App Lock si care ofera posibilitatea utilizatorilor sa decida cine poate accesa aplicatiile de pe dispozitivul lor mobil.

Teoretic, noul modul permite restrictionarea accesului la aplicatiile pe care utilizatorul le considera sensibile. Modulul blocheaza accesul la informatii personale pe care le protejeaza cu un cod PIN.

Acesta este, insa, destinat unor utilizatori ocazionali, fara a fi rau intentionati, cum sunt prietenii sau copiii.

Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender a mentionat pentru comunicatul de presa transmis cu aceasta ocazie ca va puteti lasa copilul sa se joace linistit fara teama ca ar putea accesa continut personal sau sensibil si fara sa fie nevoie sa va delogati din conturi de mesagerie. Setati o singura data un cod de acces in aplicatiile ce trebuie protejate si nimeni nu va avea acces la ele.

Eu o sa va arat cum sa treceti peste protectia oferita de App Lock in cazul in care ati uitat parola.

Dupa instalarea Bitdefender Mobile Security & Antivirus din Play sau dupa update-ul aplicatiei (pentru mine a fost cazul 2), in partea din stanga jos a meniului apare un nou buton: App Lock, care, la prima utilizare, te invita sa iti setezi parola pentru accesarea aplicatiilor protejate.

Apoi, App Lock afiseaza o lista cu aplicatii instalate si permite utilizatorilor sa restrictioneze accesul la acele aplicatii care ar putea provoca cheltuieli nedorite sau care le-ar putea afecta intimitatea.

In dreptul fiecare aplicatii exista o casuta (checkbox) care trebuie bifata pentru aplicatiile pe care dorim sa le restrictionam.

Oricine foloseste dispozitivul va trebui sa introduca codul Bitdefender pentru a accesa acele aplicatii.

applock_wordpress

Toate bune si frumoase. Dar…..

Am uitat parola de la App Lock. Cum procedez pentru a avea iar acces la aplicatii?

In aceasta situatie, ai 4 variante:

1) Poti sa recuperezi parola logandu-te in contul tau My Bitdefender disponibil la adresa: https://my.bitdefender.com

2) Eu am setat ca antivirusul sa fie protejat de parola, tocmai pentru a evita eliminarea ei. Si am avut o surpriza cam neplacuta.

Am descoperit ca poti sa:

– Dai Uninstall la update din magazinul Google sau din administare aplicatii din Android, fara sa te intrebe PIN-ul pentru aplicatie.

– Dai Disable aplicatiei cu pierderea parolei parolei setate, fara sa te intrebe PIN-ul. In acest caz, daca esti rau intentionat, posesorul telefonului sau al tabletei isi poate da seama ca ai umblat in aplicatiile blocate.

– Dai Force stop aplicatiei din administrare aplicatii din Android, fara sa te intrebe PIN-ul. In acest moment, layer-ul de protectie a disparut si poti umbla linistit pe telefon. Dupa ce te-ai jucat, pornesti antivirusul deschizand aplicatia, PIN-ul este cerut din nou iar posesorul tabletei/telefonului nu o sa isi dea seama ca ai accesat aplicatiile restrictionate.

De ce zic ca este o surpriza neplacuta? Tocmai pentru ca m-am asteptat ca aplicatia dupa ce a fost bifata sa se auto-protejeze, sa nu poti sa treci atat de usor peste acel layer pentru a lua/accesa informatiile confidentiale.

Iata cateva printscreen-uri din platforma:

Leave a Reply