Stick Around – Prima expozitie internationala de StreetArt din Romania

Stick Around

Vineri, 23 mai, cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor de Arta, artistul Creaturi Dragute prezinta la Ciclop primul Paste-up super combo de proportii mari.

Pornind de la ideea ca un astfel de eveniment nu a avut loc niciodata in Romania, desi pe plan international e o activitate populara, Creaturile pasionate de cultura urbana au pus la cale un eveniment cu scop artistic educativ care sa arate oamenilor si aceasta latura a manifestarii artistice de strada: paste-ups&stickers.

Au facut apel la artisti recunoscuti din Romania dar si din alte tari pentru a trimite seturi de stickere create de ei insisi, stickere care vor fi folosite la un colaj impresionant.

Eu nu ma impact foarte bine cu astfel de arta din cauza artistilor care prefera sa isi prezinte arta printr-un act ce poate fi incadrat la distrugere/vandalism. Cu cei care isi prezinta arta intr-un mediu organizat, n-am nici o treaba. Chiar ma bucur ca suntem gazda unei expozitii internationale de StreetArt.

Cum in Romania fenomenul nu este inca foarte raspandit, pana acum, cele mai multe pachete de stickere au venit din afara tarii. Artistii au trimis materiale din tari precum: USA, Franta, Australia, Italia, Spania. Indonezia, Turcia, Germania, Bulgaria, Canada, Olanda, Mexic, Japonia, Portugalia, Israel, Brazilia, Rusia si multe altele.

In total, au fost primite aproximativ 10 000 de stickere si paste ups de la peste 200 de artisti. La eveniment, colajele de stickere vor fi realizate de artistul Creaturi Dragute, iar spectatorii sunt invitati sa deseneze si sa lipeasca si ei stickere in cadrul workshopului Stick Around.

Stick Around

Evenimentul Stick Around este realizat cu sprijinul sponsorilor: Urzeala, Posca, Atelierele Pegas, Tattooit si Ollie Gang Shop si sustinut de partenerii media: Veioza Arte, Sapte Seri, Amdoar18ani.ro, Vin si Eu, Urban.ro, Cooltivator.ro, Modernism.ro, blacksheepsound.ro, Ziarul Ring, Metropotam.ro, styles.ro, Street Heroes, Mixtopia, Getlokal.ro, Redactia4Fun.ro, hipmag.ro, RevistaComics.ro

Discussion

Leave a Reply