Ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200 reconstituie capitala antica a Japoniei

Moverio-BT-200

Epson a realizat in colaborare cu Asukamura, Laboratorul Ikeuchi de la Universitatea Tokyo si AsukaLab Inc. din Tokyo, o demonstratie a sistemului ”Kofun Virtual Guide”, folosind ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200. Demonstratia a avut loc in perioada 22-23 februarie, respectiv 1-2 martie, la Ishibutai Kofun, un monument funerar situat in Asukamura.

Proiectul ”Virtual Asukakyo”, initiat in 2004 prin parteneriatul dintre Asukamura si Universitatea Tokyo, consta in recrearea virtuala a capitalei antice a Japoniei, Asuka, prin utilizarea tehnologiei de realitate augmentata si a imaginilor generate de calculator.

Ochelarii Moverio, in combinatie cu aplicatia de realitate augmentata, le permite vizitatorilor sa foloseasca serviciul de ghidaj virtual Kofun pentru a vedea imagini 3D ale monumentului Ishibutai Kofun si pentru a vizualiza imagini panoramice uimitoare, generate de calculator, proiectate peste mediul real din jur.

Asukamura utilizeaza aceasta demonstratie pentru a evalua avantajele folosirii ochelarilor inteligenti si pentru a identifica potentialele probleme, in timp ce exploreaza utilitatea serviciilor de ghidaj virtual si sisteme de reconstructie virtuala a ruinelor.

Subtitrari pentru opera

In cadrul unui alt proiect de anvergura, Epson, in colaborare cu Japanese New National Theatre Foundation (NNTF), cu Information Services International – Dentsu Ltd., şi cu Zimaku+ Inc., a utilizat ochelarii pentru a reda subtitrarile spectacolelor de opera.

Initiativa, care propune o solutie alternativa la afisajele LCD pentru subtitrari, a avut loc in intervalul 28 februarie – 2 martie la New National Theatre Opera Studio, in Japonia. Invitatii au putut urmari spectacolele cu ajutorul ochelarilor inteligenti Moverio BT-200, care au redat subtitrarile fara sa interfereze cu evenimentele de pe scena.

Ochelarii inteligenti Epson Moverio BT-200

Epson-Moverio-BT-200

Ochelarii Epson Moverio cu display binocular, transparent si navigare hands-free ofera utilizatorilor o noua experienta interactiva de vizualizare a lumii. Platforma Moverio poate servi ca baza de dezvoltare pentru noi instrumente vizuale, potrivite atat pentru clientii din mediul comercial, cat si pentru cei casnici.

Cu un design subtire si usor, ochelarii inteligenti Moverio BT-200 ofera experienta vizualizarii clare a clipurilor video si audio, a jocurilor si a continutului online, oriunde si oricand. Cu lentile transparente si senzori de urmarire care permit navigarea hands-free, proiectele Moverio de vizualizare a continutului digital in lumea reala ofera utilizatorilor o experienta autentica a realitatii virtuale.

Epson_Moverio_BT-200_02

Pretul ochelarilor inteligenti Epson Moverio BT-200

Conform site-ului oficial Epson, acesta este de 700 de dolari si include transport gratuit.

Leave a Reply