BenQ lanseaza nu unul, nu doua, ci 25 de produse noi in Romania

BenQ MX768

BenQ lanseaza 10 noi proiectoare pentru mediile educational si de business. Totodata, BenQ completeaza gama de monitoare cu modele profesionale pentru proiectare si design pe calculator din seria ProGraphics, dar si din noua serie ProGaming, cu tehnologia unica Low Blue Light, tehnologie ce ajuta la cresterea confortului vizual prin reducerea luminii albastre daunatoare retinei.

De asemenea, BenQ lanseaza si o noua gama de ecrane pentru afisaj profesional (Digital Signage) si ecrane interactive de mari dimensiuni dedicate mediilor de business si educational, cu posibilitate de functionare in regim fara intrerupere, 24 de ore, sapte zile din sapte. Acestea dispun si de aplicatii de administrare de la distanta.

Noile proiectoare pentru mediile de business si educatie

BenQ lanseaza in Romania noile modele de proiectoare MW665, MX666, MW769, MX768, MW853UST si MX852UST. Acestea dispun de rezolutii de la XGA (1024 x 768p) la WXGA (1280 x 800p), si luminozitate de pana la 4.200 ANSI lumeni.

Durata de viata a lampilor noilor proiectoare ajunge pana la 7.000 de ore comparativ cu 3.500 de ore pentru modelele anterioare, datorita imbunatatirii tehnologiei SmartEco de reducere a consumului de energie si protectie a lampii. Totodata, BenQ lanseaza primele sale proiectoare cu lentile interschimbabile, modelele PW9500 si PX9600, care ofera o flexibilitate totala la instalare datorita celor sapte sisteme optice optionale cu care se adapteaza distanta de proiectie in functie de dimensiunea salii.

Proiectorul BenQ MW853UST ofera posibilitatea realizarii proiectiilor interactive datorita tehnologiei PointWrite, prin intermediul a pana la patru pen-uri digitale, care au un timp de raspuns foarte rapid, mai mic de 0,016 secunde. BenQ MW853UST proiecteaza de la distante ultra-scurte si are o durata de viata a lampii de 7.000 de ore in modul SmartEco. Modelul dispune de rezolutie High Definition WXGA (1200 x 800p) la un contrast nativ de 8.000:1, luminozitate de 3.200 ANSI lumeni si o diagonala a imaginii de 2,5 metri de la doar 0,7m.

MX852UST are o lampa cu luminozitate de 3.000 ANSI lumeni, iar durata de functionare este de 7.000 de ore in modul SmartEco, optiune care permite adaptarea automata a puterii lampii in functie de continutul proiectat. Paleta de 1,07 miliarde de culori, alaturi de contrastul nativ de 8.000:1 asigura imagini clare si detaliate in orice prezentare, la o diagonala a imaginii de 2,15 metri la rezolutie XGA (1024x768p).

BenQ SH915 si SW916 sunt doua noi proiectoare Full HD (1920 x 1080p) si HD WXGA (1280 x 800p), cu luminozitate de 4.000, respectiv 5.000 ANSI lumeni, cu conexiune Cloud Access prin wireless sau LAN, cu USB si LAN Display. Mai mult, contrastul de 11.000:1, paleta de 1.07 miliarde de culori, impreuna cu functiile speciale de reglaj ale imaginii: ajustarea imaginii pe verticala (H&V Keystone), corectia imaginii in functie de suprafata (Surface Fit) si unghiurile peretelui pe care se face proiectia (Corner Fit) si zoom-ul optic de 1,5x, le recomanda pentru o gama variata de proiectii in sali de dimensiuni medii si mari.

MW769 reda imagini in format HD WXGA (1280x800p), cu o paleta de 1,07 miliarde de culori iar lampa cu o luminozitate de 4.200 ANSI lumeni si contrast nativ de 13.000:1 ofera imagini clare si detaliate, chiar si la proiectarea unor secvente intunecate. In plus, tehnologia SmartEco, cea mai eficienta tehnologie de protejare a mediului de la BenQ, poate aduce o economie de energie de 70%, consumul proiectorului atunci cand nu detecteaza sursa de semnal (in mod stand by) scazand sub 0,5W. Proiectorul MW769 se poate conecta direct la dispozitive inteligente cu sistem de operare Android sau iOS (smartphone sau tableta), avand posibilitatea de afisare a imaginilor si a documentelor de tip PDF, PPT, XLS, DOC sau oferind acces la internet pentru navigare.

Modelul MX768 dispune de zoom optic 1,6x care permite instalarea la diverse distante fata de ecran, dar si in unghiuri diferite, astfel incat utilizarea acestuia sa nu reprezinte o provocare in niciun tip de camera. Acesta proiecteaza la rezolutie XGA (1024×768), cu luminozitatea de 4.000 ANSI Lumeni, contrast 13.000:1, paleta de 1,07 miliarde de culori, la o diagonală de pana la 7,6 metri.

Modelele MW665 si MX666 sunt compacte, usor de transportat si de instalat si permit conectarea smartphone-urilor sau tabletelor prin wireless, conexiuni HDMI sau prin port MHL (Mobile High-definition Link) si au rezolutii WXGA (1280 x 800p), XGA (1024 x 768p) si o luminozitate de 3.500, respectiv 3.200 ANSI lumeni iar contrastul de 13.000:1.

BenQ PX9600 si BenQ PW9500 sunt primele proiectoare BenQ cu lentile interschimbabile. Luminozitatea de 6.500, respectiv 5.700 ANSI lumeni, procesorul de imagine HQV (Hollywood Quality Video) si posibilitatea ajustarii proiectiei la 360 de grade in orice directie, verticala sau orizontala, recomanda noile proiectoare pentru orice tip de spatiu.

Monitoare dedicate segmentului office si de gaming

BenQ extinde gama de monitoare profesionale pentru proiectare si design pe calculator (solutii CAD/CAM), prin lansarea modelului BL3200PT special proiectat pentru cei care lucreaza in programe specializate precum SolidWorks, PTC, AutoCAD sau Maya, dar si a celor care lucreaza in industria animatiei digitale.

Redarea gamei complete de culoare de 100% sRGB, alaturi de o diagonala de 32 de inci si rezolutia WQHD (2560×1440), faciliteaza lucrul la proiecte grafice, oferind un nivel ridicat al detaliilor vizuale. De asemenea, monitorul include tehnologiile de protectie a ochilor Flicker-Free, ce imbunatatesc experienta vizuala si reduc oboseala ochilor dupa utilizare indelungata sau tehnologia Low Blue Light ce ajuta la obtinerea unui nivel superior de confort vizual prin reducerea de lumina albastra daunatoare retinei.

Cu ajutorul unei telecomenzi OSD (On Screen Display) utilizatorii pot sa comute rapid si comod intre modurile de vizualizare sRGB, CAD/CAM si Low Blue Light.

BL3200PT are o rama ingusta ce permite alaturarea a doua sau mai multe monitoare pentru realizarea unor arhitecturi necesare in zona de office si poate fi ajustat pe verticala, in functie de cerintele proiectului grafic.

BenQ completeaza gama de monitoare dedicate segmentului pentru acasa cu seria EW40, cu diagonale de 24, respectiv 27 de inci si display Full HD VA LED. Cele doua monitoare dispun de porturi de conectivitate VGA, HDMI si cu port MHL (Mobile High-Definition Link). Prin modurile Superior Resolution si Cinema Mode, monitorul ofera o experienta vizuala imbogatita.

Noile monitoare XL2420Z si XL2411Z completeaza gama de monitoare de gaming dispunand de modurile de redare FPS (First Person Shooter) si RTS (Real Time Strategy), ce ofera nivelul optim de luminozitate, contrast si claritate pentru o experienta similara turneelor profesioniste de gaming. In plus, optiunea Game Mode Loader ofera posibilitatea incarcarii unor setari de afisaj special create si utilizate de gamerii profesionisti.

Impreuna cu rezolutia Full HD, timpul de raspuns de 1 ms si rata de refresh de 144 Hz, tehnologia Motion Blur Reduction imbunatateste calitatea vizuala a fiecarui cadru in miscare. Gaming Refresh rate Optimization Management (GROM) ofera rate de reimprospatare optime de 144/120/100Hz pentru rezolutii diferite, iar tehnologiile Display Mode (Mod afisare) si Smart Scaling (Scalare inteligenta) ofera pasionatilor de jocuri un plus de actiune si realism.

Functia Black eQualizer este conceputa pentru a oferi un nivel fara precedent de control si de vizibilitate, prin iluminarea locala a scenelor intunecate.

Ecranele interactive si pentru afisaj profesional dedicate segmentelor de business si comercial

BenQ lanseaza seria de ecrane pentru afisaj profesional (Digital Signage) si modelele cu panel-uri PID (Public Interactive Display), dedicata companiilor ce se concentreaza asupra comunicarii vizuale in relatia cu partenerii si clientii, dar si profesorilor care vor sa aduca mai multa interactivitate in sala de clasa. Noua gama adresata segmentului business este creata astfel incat sa poata opera 24 de ore, 7 zile pe saptamana, spre deosebire de televizoarele conventionale a caror durata de viata si functionare este considerabil mai redusa.

Ecranele BenQ incorporeaza functii special create pentru utilizarea in regim intensiv, precum si un software de administrare de la distanta (Multi Display Administrator) prin intermediul caruia pot fi controlate pana la 98 de display-uri prin LAN si un numar foarte mare in cazul conectarii la portul RS232, de la un singur computer. Mai mult, acestea integreaza suita software EZ, ce permite redarea de fisiere prin intermediul unei memorii USB sau wireless, cu ajutorul unui PC sau dispozitiv cu iOS sau Android.

Noua gama de ecrane pentru afisaj profesional include trei serii de monitoare:

  • Seria IL cu panouri interactive pentru educatie, birouri, hoteluri, banci, puncte de informare;
  • Seria SL pentru afisare in magazine, vitrine, spatii pentru reclama;
  • Seria P de panouri cu rama extrem de ingusta, de doar cinci milimentri intre doua monitoare alaturate (2 + 3mm) si care este dedicata afisarilor de tip multi-monitor sau wall matrix.

Spre deosebire de ecranele conventionale, noile panouri de afisaj profesional si cele interactive pot fi adminsitrate de la distanta si dispun de functii de calibrare automata a culorilor, de controlul temperaturii si pot fi conectate in matrice fara sa fie necesara folosirea unor cabluri de partajare a semnalului (spliter), fiind astfel recomandate pentru scenarii profesionale multiple.

Leave a Reply