AGERPRES si Fundatia Thomson Reuters au organizat primul curs dedicat Jurnalismului de Investigatie

Fundatia Thomson Reuters

Agentia Nationala de Presa AGERPRES și Fundatia Thomson Reuters au derulat in perioada 17-21 martie, la Bucuresti, primul modul dintr-o serie de cursuri dedicate jurnalistilor profesionisti din Romania: Cursul de Jurnalism de Investigatie – Evaziune fiscala.

Keith Stafford si Andrew Gray, doi experimentati traineri ai Fundatiei Thomson Reuters, au impartasit cunostintele si experienta lor cu jurnalistii romani in ceea ce priveste cele mai bune metode de investigare a evaziunii fiscale.

Jurnalisti din presa scrisa, on-line, cat si TV au identificat diferentele dintre evitarea taxarii si evaziunea fiscala, ramificatiile ce apar in urma neplatii datoriilor catre bugetele de stat, legaturile dintre lumea lobby-ului si evitarea taxarii, problemele privind taxele si impozitele, dar si multe alte subiecte relevante unui jurnalist de investigatii.

La curs au participat redactori si reporteri de la: Realitatea TV, RTV, Antena 3, Digi 24, Prima TV, TVR, HotNews, Puterea, ZF, Adevarul si AGERPRES.

Intrebat care este parerea generala despre nivelul profesional al jurnalistilor prezenti la curs, Keith Stafford a fost de parere ca “jurnalistii romani sunt profesionisti si extrem de bine pregatiti. Suntem bucurosi ca am putut impartasi din experienta noastra unor tineri jurnalisti talentati”.

Andrew Gray, celalalt trainer, se pare ca a fost impresionat de cursanti, care au trebuit sa se imparta intre job-ul pe care il au si cursul intensiv care a avut loc de luni pana vineri, de dimineata pana seara.

Leave a Reply