Esti student? Participa la Intel Summer Experience si poti sa obtii un job de vis

Intel Summer Experience

Intel Romania Software Development Center, centrul de cercetare si dezvoltare software deschis de Intel la Bucuresti, a lansat in urma cu cateva zile campania de recrutare a studentilor pentru internship-uri pe perioada verii, Intel Summer Experience 2.0.

Ajuns la cea de-a doua editie, programul Intel Summer Experience se adreseaza studentilor din anii I, II si III de la facultati cu profil tehnic, care doresc sa isi petreaca vara colaborand la proiecte de cercetare si dezvoltare de software, pe arhitectura Intel. Pentru cei mai talentati dintre ei, va exista oportunitatea conversiei in angajati full time sau extinderea stagiului de internship.

Descrierea internship-urilor se regaseste la adresa http://intel.stagiipebune.ro/, aceasta fiind totodată si platforma unde se pot depune CV-urile. Momentan, sunt deschise 11 pozitii, majoritatea concentrate in zona dezvoltarii de solutii software pentru platforme mobile sau dispozitive integrate (embedded).

Echipele pentru internship-ul Intel Summer Experience 2.0

Echipele din care vor face parte studentii selectati sunt:

  • Android Platform Engineering,
  • Android QA,
  • Open Source Security,
  • Open Source Graphics,
  • Yocto Development,
  • Innovation & Pathfinding,
  • Developer Products,
  • Platform Analysis Center,

din cadrul diviziilor Open Source Technology Center, System Technologies & Optimizations si Developer Products Division, din Grupul Intel Software and Services.

Cerintele minime pentru inscriere

Printre cerintele minime pentru a putea participa la selectia de CV-uri se regasesc, in functie de pozitia aleasa, cunostinte de limbaje de programare (C, C++, Java sau Python), sisteme de operare, retele de calculatoare, protocoale de retea.

Pe parcursul celor trei luni de practica, studentii vor avea prilejul sa dezvolte integral un proiect de cercetare si dezvoltare software pe tehnologii Intel, avand acces la resursele tehnologice ale centrului. Ei vor fi ghidati de mentori si vor colabora in proiectele lor cu echipe de cercetare si dezvoltare ale Intel din diverse colturi ale lumii.

Totodata, vor fi implicati in programe de training de dezvoltare personala si profesionala, activitati de team building si workshop-uri dedicate.

Cu peste 800 de CV-uri primite, pentru 11 pozitii deschise, prima editie Intel Summer Experience, desfasurata in anul 2013, a reprezentat un succes pentru Intel Romania Software Development Center.

6 din cei 11 studenti continua sa lucreze si astazi la Intel.

Internship-ul este recunoscut ca perioada de practica?

Toate internship-urile sunt remunerate si, pe baza colaborarii oficiale dintre Intel si mediul universitar tehnic, sunt recunoscute ca practica. Studentii se vor intoarce la facultate in toamna anului 2014.

Perioada de inscriere

Pentru anul 2014, perioada de depunere a CV-urilor este 6 martie –20 aprilie a.c. Stagiul de practica propriu-zis se va derula intre 16 iunie -12 septembrie a.c.

Pe langa stagiile de vara, Intel Romania Software Development Center deruleaza si un program de internship-uri pe un an, adresate studentilor din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Pozitiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs.

Leave a Reply