Bixenon.ro – site utilizat pentru phishing

Bixenon.ro

Iata ca Romania a intrat si in lumea buna a tentativelor de phishing de pe domenii romanesti pentru branduri internationale. Bixenon.ro a fost utilizat ca baza pentru o tentativa pentru clientii Wells Fargo.

Totul a plecat de la un e-mail pe care l-am primit pe unul dintre domeniile .com pe care le detin, e-mail care ma invita sa-mi actualizez informatiile contului meu bancar. De obicei sterg aceste e-mail-uri dupa ce ma uit sa vad unde duce link-ul, care de obicei duce catre un domeniu obscur de prin Asia. Si cand colo, ce sa vad: link-ul duce catre un domeniu romanesc. http://bixenon.ro/admin/well.htm – nu mai exista link-ul. A fost sters de pe domeniu.

Nu stiu daca cei care administreaza site-ul l-au sters sau l-au sters cei care au incercat tentativa de phishing si daca au habar de tentativa si de faptul ca Google pe Chrome le-a blocat accesul la site asa ca i-am contactat. Astept un raspuns din partea lor.

Cert e ca antivirusul Bitdefender Free Edition si-a facut datoria si m-a protejat pana am trecut pe Chrome.

bitdefender_phishing

Concluzia e ca cei care detin site-uri inca nu au inteles cat de important e ca site-ul sa fie facut de un programator cu experienta, programator care sa nu-ti lase o carca de exploituri disponibile in site. De asemenea, hostingul trebuie ales cu grija, altfel te poti trezi fara site, fara domeniu sau ca este utilizat intr-o tentativa de phishing.

Ce poti sa faci daca site-ul tau a fost raportat?

Accesezi link-ul acesta: http://www.google.com/safebrowsing/report_error/ si completezi campurile disponibile. Explicatiile pe larg sunt disponibile in contul tau de Google Webmaster: https://support.google.com/webmasters/answer/2600725?hl=en

Leave a Reply

%d bloggers like this: