Cisco Videoscape Cloud utilizata pentru productia si transmisia Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci

Cisco Videoscape Cloud

Platforma avansata de livrare de servicii TV Cisco Videoscape Cloud va permite transmisia live si la cerere, pe ecrane multiple, a continutului filmat in timpul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci.

Cisco a fost selectat de NBC Olympics, divizie a NBC Sports Group, ca furnizor de echipamente hardware video si solutii software prin platforma de livrare de servicii TV Videoscape, pentru decodarea si gestionarea continutului produs cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci (Rusia), eveniment sportiv care vor avea loc in perioada 6 februarie – 23 februarie 2014.

Odata cu extinderea serviciului Videoscape cu capabilitati software in cloud, NBC Olympics va beneficia de o arhitectura cloud simpla si adaptabila pentru transmisii live, dar si pentru furnizarea de continut la cerere pe toata perioada transmisiei de la Soci.

Intre solutiile hardware si software oferite de Cisco se numara: Videoscape Acquisition Suite, Videoscape Media Suite, Videoscape Distribution Suite (VDS), clienti Videoscape printre care set-top-box-uri si clienti software avand la baza HTML5.

Cisco extinde platforma de servicii TV Videoscape cu noi capabilitati in cloud

Cisco a anuntat, de asemenea, extinderea platformei de livrare de servicii TV Videoscape cu noi capabilitati in cloud, printre care prima oferta Videoscape “as-a-service”, la nivel de industrie, si tehnologii software cloud deschise bazate pe Open Stack. Aceste capabilitati vor ajuta furnizorii de servicii si companiile media sa isi creasca veniturile si sa isi diminueze cheltuielile operationale.

Cu ajutorul noilor tehnologii si componete software pentru serviciile cloud private sau publice, acest nou set de capabilitati Videoscape in cloud, va oferi furnizorilor de servicii optiuni simplificate de a pune la dispozitia clientilor noi experiente de consum cum ar fi ecranul secundar sau serviciile video la rezolutie 4K. Totodata va facilita personalizarea continutului video, acesta putand fi vizionat si partajat intre mai multe dispozitive.

Platforma Videoscape ofera diferite solutii:

• Videoscape Cloud Software: Acesta contribuie la reducerea cheltuielilor operationale si la cresterea veniturilor prin furnizarea unui numar sporit de experiente la viteze fara precedent.

Videoscape Cloud Software permite rularea independent de hardware a softului Videoscape in cloud-ul furnizorilor de servicii si al companiilor de media publice sau private, inclusiv cel bazat pe OpenStack. Aceasta le permite clientilor sa implementeze noi aplicatii video la cerere, pe care sa le scaleze apoi automat, simplu, economisind luni sau chiar ani de planificare si implementare.

• Serviciile Videoscape Cloud: Functionalitatile Videoscape oferite “as a service” asigura furnizorilor de servicii si companiilor media o mai mare agilitate. Folosind acelasi software si acelasi API, Videoscape Cloud Services poate fi cumparat ca serviciu, in functie de modelul de consum specific.

Această abordare le permite companiilor sa adauge optiuni complementare infrastructurilor existente pentru a livra rapid cele mai noi experiente video pentru clientii lor, fara a fi nevoiti sa creeze, codeze si integreze noile functionalitati in mod individual.

• Cisco Cloud Fusion pentru Videoscape: Aceasta strategie unica a Cisco le ofera furnizorilor de servicii si companiilor de media posibilitati nelimitate de imbinare de elemente provenind din multiple modele de implementare a Videoscape, inclusiv dispozitive software si hardware optimizate din punct de vedere al performantei, software in cloud si servicii in cloud.

Cisco Cloud Fusion permite ajustarea Videoscape conform nevoilor fiecarui client, permitandu-le acestora sa evolueze catre infrastructura dorita, fara a face necesare inlocuiri costisitoare de echipamente sau upgrade-uri majore.

• Videoscape Open UX Foundation: Acest software imbunatateste functionalitatea si performanta gateway-urilor, a set-top-box-urilor si a dispozitivelor conectate, ruland aplicatii HTML5.

Mai multe informatii despre solutiile Cisco gasiti pe:

• blogul Cisco destinat furnizorilor de servicii – SP360: http://blogs.cisco.com/sp
• platforma de distributie de servicii TV Videoscape: http://www.cisco.com/go/videoscape

Schema luata de aici.

Leave a Reply