Allview a lansat Viva i8, prima tableta din gama cu procesor Intel

Allview Viva i8

Saptamana trecuta, Allview a lansat Viva i8, prima tabletă din portofoliu cu procesor Intel.

Cu numai 7,2 mm grosime si o greutate de 312 grame, noua tableta este cea mai subtire si usoara din gama actuala Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch, ruleaza sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean si se remarca printr-o autonomie ridicata a bateriei, aceasta ajungand pana la 8 ore in conditii de utilizare continua si pana la 19 zile in stand by. In urma testarii cu AnTuTu Benchmark, Viva i8 a obtinut peste 29.000 de puncte, rezultat care o plaseaza printre cele mai performante device-uri.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel® Atom™ Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigura performanta ridicata. Utilizatorul se va bucura de browsing rapid, vizionare fluida a filmelor Full HD si aplicatii care ruleaza la viteza optima. Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel® Hyper-Threading, care permite rularea simultana a doua thread-uri software paralele pe fiecare nucleu in parte. Astfel, paginile de internet se incarca rapid, iar trecerea intre aplicatii se petrece intr-un timp foarte scurt.

Cu Intel® Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D ruleaza cursiv si rapid, cu Intel® Burst Performance, performanta este optimizata la consum redus de energie, iar Intel® Smart Sound Technology ofera experienta sonora de calitate.

Viva i8 dispune de o placă video Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM si 16 GB memorie Flash, extensibila printr-un card micro SD cu pana la 32 GB. Tableta este dotata cu o camera foto de 5 megapixeli cu functie de inregistrare video Full HD si focalizare automata. In partea frontala a device-ului se regaseste o a doua camera, de 2 MP, care faciliteaza convorbirile video. Receptorul GPS SIRF incorporat ofera o precizie mai buna a localizarii fata de solutiile GPS standard.

Viva i8 ofera suport multi user si permite astfel accesul cu pana la 8 conturi de utilizator.

Noua tableta este compatibila cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii si al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View.

Viva i8 este disponibila pe culoarea alb si poate fi achizitionata din magazinele partenere la pretul de 899 lei.

Este deja disponibila la emag, evomag.

Am fost la evenimentul de lansare, am stat 15 minute, am facut cateva poze si am plecat. Inainte de a pleca, m-am jucat un pic cu tableta si am ramas destul de impresionat. Se misca fluid, fara sa agate iar constructia nu mi-a lasat impresia de tableta ieftina pe care o poti avea de la tabletele concurente.

Nu stiu cum sta cu atonomia sau cum se comporta cand o stresezi, dar prima impresie a fost buna.

Discussion

  • Razvan
   • eugen
    • Razvan
 1. dan70333
 2. Speed Speed
  • Razvan
 3. endrepaul
 4. Trackback: 6 stiri de la Allview | Razvan Bucur April 27, 2014

Leave a Reply