Bitdefender: Peste 5 mii de aplicatii falsificate in Google Play

Un studiu Bitdefender pe aplicatiile din Google Play a scos la iveala ca 5.077 din cele peste 420 de mii de aplicatii de Android analizate sunt furate de la alti dezvoltatori si reimpachetate, cu scopul castigurilor ilicite.

logo Bitdefender

Astfel, circa 7,7% din modificarile aduse aplicatiilor ar putea permite unui utilizator neautorizat sa initieze apeluri de pe dispozitivul mobil, iar 7,25% permit unor terte parti sa citeasca lista de contacte.

Unora dintre aplicatiile reimpachetate le-au fost adaugate module ce le schimba comportamentul pe terminalele pe care sunt instalate. Unele contin module suplimentare care pot fi folosite pentru a accesa locatia dispozitivului mobil, pentru a dezvalui identificatorul unic al dispozitivului mobil unor terte parti sau pentru a se conecta la platforme de social media precum Facebook sau Twitter.

Cel mai frecvent utilizate platforme de reclama, care au fost gasite in cele 5.077 de aplicatii reimpachetate sunt Airpush, Apperhand, InMobi, Leadbolt si Jumptap (in ordinea frecventei), potrivit studiului Bitdefender.

Pentru a fi protejati atat de versiunile pentru mobile ale virusilor, cat si pentru versiunile desktop, va recomand sa achizitionati versiunea de antivirus care vi se potriveste:

1) Bitdefender Mobile Security asigura servicii antivirus si de securitate web pentru dispozitive cu sistem de operare Android. Tehnologia sa de scanare in-the-cloud detecteaza chiar si cele mai recente amenintari, fara a afecta bateria. Tariful este de 30 lei la emag.

2) Bitdefender Total Security, 1 An, 3 Utilizatori –  este recunoscut drept solutia antivirus a anului. Cu o tehnologie de scanare neintruziva si extrem de rapida, aceasta ofera cea mai buna securitate silentioasa impotriva amenintarilor electronice. Tarif discountat cu 72% la emag – 80 lei, fata de 290 lei.

3) Bitdefender Antivirus Plus, 1 An, 3 Utilizatori – 50 lei la emag, discountat 62% fata de tariful intreg de 130 lei.

4) Bitdefender Internet Security, 1 An, 3 Utilizatori – 200 lei la emag.

De asemenea, pentru a va feri de scurgerile de date prin intermediul aplicatiilor mobile va recomand sa folositi un software care va informeaza la ce tip de informatii au acces aplicatiile pe care le instalati si care sunt riscurile pe care vi le asumati instalandu-le, de exemplu softul gratuit pentru Android pus la dispozitie de Bitdefender – Clueful.

Leave a Reply

%d bloggers like this: