Sambata dimineata, 28.09, asa cum am povestit aici, am plecat spre punctul de intalnire pentru cei care participa la escapada foto in unul dintre cele mai frumoase Parcuri Nationale din Romania: Piatra Craiului.
La 8 trebuia sa fie plecarea asa ca m-am infiintat in fata magazinului F64 de la Unirii la fara un sfert, m-am salutat cu cei prezenti si ne-am pus pe asteptat restul gastii. Bineinteles, dupa o asteptare de vreo 40 de minute si multe telefoane date fara raspuns ne-am hotarat sa plecam spre Zarnesti. Dupa aproximativ 30 de minute iesisem deja din Bucuresti si ne-am oprit in Otopeni la o benzinarie pentru a bea o cafea.
Dupa inca 10 minute eram in drum spre Zarnesti, eu cu castile pe urechi dormind. Nici nu stiu cand am ajuns in aglomeratia de la Sinaia si apoi spre Zarnesti via Paraul Rece. Odata ajunsi in Zarnesti, am poposit pentru o masa calda si delicioasa la pensiunea “Hora cu brazi” si luarea in primire a camerei. Dupa ce ne-am schimbat in haine de drumetie, plini de voiosie, am luat in primire camerele si obiectivele iar apoi am pornit in drumetie catre Prapastiile Zarnestiului.
Mie mi-a revenit un Canon EOS 550D cu obiectiv EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 III si un card de 16gb ultra rapid. M-am mai jucat in aceasta expeditie cu un Canon PowerShot S120 despre care o sa va povestesc pe blogul Devicer.ro, cu un Canon EOS 6D cu teleobiectiv 70 – 200mm f/2.8 (era aparatul lui Sorin si l-am rugat sa mi-l imprumute pentru cateva poze) si un Canon EOS-1D Mark II N cu obiectiv EF 24-70mm f/2.8L USM.
Ne-am obisnuit un pic cu aparatele si apoi am plecat spre Prapastiile Zarnestiului. Ghidul nostru a fost Mircea Verghelet, directorul Parcului iar impreuna cu echipa lui de rangeri ne-au impresionat prin dedicarea lor pentru salvarea si protejarea acestui areal paradisiac protejat prin lege impotriva braconierilor sau a celor care construiesc anapoda in intreg perimetrul Parcului national.
N-am inteles niciodata de ce cei care vor sa mearga pe munte nu merg pe traseele marcate, trasee care ii ajuta sa nu se piarda si care nu le pun viata in pericol. In urma discutiilor cu domnul Verghelet se pare ca sunt o gramada de persoane care sunt dispuse sa-si riste viata pentru a ajunge in varful muntelui pe trasee nemarcate. Dar na, fiecare e cu nebunia lui.
Dupa ce am plecat din Prapastii, ne-am urcat in masini si am urcat pana in satul Magura din comuna Moeciu pentru masa plus o sesiune foto (va arat poze din localitate intr-un alt articol, le-am facut cu Nikon-ul meu dupa ce am ramas fara baterie la Canon)!
Magura e situata cumva in varful muntelui si se ajunge foarte greu, pe un drum neasfaltat, cu pante mari si curbe periculoase. Fara frane bune ai mari sanse sa te adune salvamontul de prin rape. E atata liniste acolo si atata relaxare se simte in aer incat nu-ti mai vine sa pleci dupa ce vezi frumusetile de acolo. Casele sunt raspandite pe munte la distante destul de mari una de cealalta.
Daca nu vrei sa mai auzi zgomote si vrei sa te relaxezi, o vizita la Magura e binevenita.
L-am rugat pe Sorin sa-mi imprumute aparatul lui iar mai jos puteti vedea ce a iesit. Mi-a placut foarte, foarte mult lentila. Pozele sunt facute aproape de inserat si iata cat de clare si luminoase au iesit!
Am coborat din Magura si ne-am dus inapoi la pensiune pentru masa de seara si focul de tabara!
Despre ziua doi si despre filmul de prezentare va povestesc intr-un alt articol.
Mai multe detalii si fotografii puteti sa gasiti la ceilalti participanti
Anda Stanciulescu – hailabord.ro
Ionut Maciuca – hailabord.ro
Iulian Sirbu – trans-ferro.com
Sorin Rusi – laptopnews.ro
Alin Popesu – noutatifoto.ro
Ionut Iordache – jurnaldecalator.ro
Ioana Acsinia – flutureledepiatra.ro
Dragos Asaftei – blogdefotografie.ro
Bogdan Petre – imidoresc.ro
Andreea Stan – provinciala.ro
Malina Rusu – vacantapersonalizata.ro
Razvan Ion – vacantapersonalizata.ro
Monica Anghelovici – povestidecalatorie.ro
Florin Arjocu – drumliber.ro
Luminita Nitoiu – playtech.ro
Narcisa Suruianu – travelgirls.ro
sau pe blogul F64.