Hai in tabara de munca de la Ursici

Tabara de munca de la UrsiciDespre Ursici am povestit in doua posturi anterioare: Lumina pentru Ursici si Unicredit Tiriac Bank ofera lumina pentru Ursici!

Acum ca au fost stransi banii necesari pentru panouri este nevoie de forta de munca a unor voluntari care doresc sa ajute la constructia panourilor. Asa ca, Iulian si ceilalti membri ai echipei Free Miorita s-au gandit sa apeleze din nou la blogosfera pentru a gasi voluntarii care doresc sa se implice. Din pacate, la mine cred ca se va suprapune perioada taberei de munca cu un scurt concediu pe care imi doresc sa-l iau in perioada respectiva si nu o sa pot ajunge.

Apelez la voi, cititorii mei: daca aveti timp liber si chef de munca fizica pentru a ajuta o comunitate, va rog sa nu ezitati sa ii contactati pe cei de la Free Miorita.

Detalii despre tabara de munca de la Ursici:

1. 7 septembrie ora 9:00 – plecarea din Bucuresti din Piata Palatului Regal (Piata Revolutiei). De ce aici? Pentru ca Palatul Regal a fost prima cladire din Bucuresti care, in 1882, a fost iluminata cu ajutorul unei centrale electrice.
2. 7 septembrie ora 19:00 – sosirea in Ursici si pregatirea taberei. Seara la foc.
3. 8 septembrie ora 9:00 – sedinta tehnica si pregatirea echipelor de voluntari; incepe actiunea de distribuire a panourilor solare si a echipamentelor la fiecare gospodarie.
4. 9–14 septembrie – montarea panourilor solare si realizarea instalatiilor electrice in interiorul celor 14 gospodarii.
5. 15 septembrie ora 10:00 – plecarea spre Bucuresti.

Tabara de munca de la Ursici iti ofera si adrenalina :) De ce zic asta? Pentru ca accesul la Ursici de la podul DJ 668A (la intersectia catre Luncani) se face pe un drum forestier cu portiuni dificile (pietris, pante abrupte, curbe foarte stranse). Accesul cu autoturismele de oras sau cele cu garda mica la sol este foarte greu, chiar imposibil dupa ploi puternice.

Iulian recomanda accesul cu autoturisme de teren sau cu masini cu garda la sol ridicata si prudenta sporita. Drumul nu este marcat si nu sunt indicatoare, cu exceptia celui de la pod (sageata catre dreapta “Ursici”). Drumul strabate paduri, iar anumite portiuni sunt pe marginea prapastiei iar semnalul GSM este slab sau inexistent. Off-road, baby!

Inscrierea voluntarilor se poate face pana la data de 1 septembrie prin mail la iulian@freemiorita.ro iar alte informatii se pot obtine direct de la Iulian Angheluta la numarul de telefon 0722.234.727.

Alte recomandari gasiti in acest document.

Update: Am vorbit cu mai multi prieteni care ar putea sa ajunga si au inceput sa caute variante de a termina proiectele incepute astfel inca sa se poata invoi de la munca. Spanac are, insa, nevoie de cineva care sa-l preia din Bucuresti in data de 9 septembrie!

Discussion

Leave a Reply