Tabletele Allview Viva – design atragator si elegant

Tabletele Allview Viva

Tabletele Allview Viva, noua gama de tablete lansata astazi de Allview, se remarca printr-un design atragator si elegant, fiind cele mai subtiri tablete din gama Allview, cu o grosime de numai 7,5 mm. Primele device-uri din serie sunt Viva Q7 si Viva Q8, doua tablete care au la baza procesoare Quad Core.  Ambele dispozitive au display IPS si ruleaza cel mai nou sistem de operare Android 4.2.2. Jelly Bean care ofera o experienta mai fluida si mai rapida, timpi mai scazuti de reactie a aplicatiilor si o tranzitie mai rapida intre ecrane.

Tabletele Allview Viva – performanta la un pret decent

Ambele tablete din noua gama Viva dispun de un procesor Quad Core de 1 GHz, o placa video Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee si 1GB memorie RAM, impresionand prin fluenta si eleganta experientei de browsing si multi-tasking, tinand cont de faptul ca sunt tablete buget.

Memoria interna de 8 GB, extensibila pana la 32 GB, ofera spatiul necesar pentru a stoca suficiente imagini, filme sau fisiere audio, chiar si pentru o calatorie mai indelungata.

Displayul IPS de 7,9” al tabletei Viva Q8 are o rezolutie de 1024×768 pixeli iar din prezentare pare sa fie suficient de bun pentru a urmari filme HD si vizualiza imagini la o claritate deosebita. Pana nu testam, doar speram :)

Camera foto OV5647 de 5 megapixeli cu functie de inregistrare video Full HD si focalizare automata aduce o noutate pentru tabletele Allview: poate filma si realiza fotografii in acelasi timp.

Viva Q7, cea de-a doua tableta din gama, este dotata cu un ecran IPS LCD de 7″ si o rezolutie de 1024×600 pixeli.

Din punct de vedere al design-ului, cele doua tablete sunt similare, n-am observat un element care ar putea sa te ajute sa le identifici de la o distanta mai mare (exceptand diferenta de marime :))

Tabletele Allview Viva beneficiaza de functia Fast Boot care permite pornirea tabletei într-un timp de numai 5 secunde, timp comparabil cu cel al unui laptop pus in Stand-by.

Conexiunea wi-fi ofera acces rapid la internet, iar conectivitatea PC prin USB faciliteaza transferul datelor de pe tableta pe PC si invers. Tabletele au incorporata aplicatia Office Viewer, care permite vizionarea de documente tip Excel si Powerpoint, iar antivirusul Bitdefender (pachetul Premium fiind inclus gratuit timp de 3 luni) garanteaza protectia atat de necesara impotriva amenintarilor, chiar si a celor din Google Store.

De asemenea, ambele device-uri dispun de o aplicatie integrata de update. Mi-ar fi placut ca ele sa vina la pachet cu un cont pe Dropbox sau pe Box si un cont pe Evernote, doua aplicatii extrem de utile pentru cei care au blog.

Iata si prezentarile oficiale ale celor doua tablete.

Tableta Allview Viva Q7

Tableta Allview Viva Q8

Tabletele Viva Q7 şi Q8 vor putea fi achizitionate din magazinele partenere la pretul de 599, respectiv 799 lei. Am verificat pe Emag si evoMAG daca se respecta tariful anuntat de producator dar inca nu le-au inclus in oferta.

Pentru mai multe detalii legate de noua gama Viva, consultati pagina de prezentare a produselor de pe site-ul producatorului, www.allview.ro şi microsite-ul www.allview.ro/viva.

Discussion

    • Razvan

Leave a Reply

%d bloggers like this: