Proiectoare cu tehnologie wireless de la BenQ

proiectoare BenQ

BenQ, un brand care imi este foarte drag si cu care am o istorie de aproximativ 12 ani, a lansat in Romania trei noi modele de proiectoare destinate mediului educational si de business, MX661/MX662/MW663, proiectoare ce beneficiaza de conectivitate wireless putand astfel reda imagini direct de pe PC, iPhone sau iPad, fara a mai fi nevoie de legarea proiectorului printr-un cablu de semnal, datorita tehnologiei Wireless Display.

Conectarea este realizată cu ajutorul dispozitivului BenQ USB wireless, adaptor ce este disponibil la toate cele trei modele de proiectoare incepand din aceasta luna. Noile proiectoare au rezolutii XGA si WXGA cu o luminozitate de 3000 ANSI Lumeni, pentru MX661/MW663 si 3500ANSI Lumeni pentru MX662 si un hiper-contrast de 13.000:1.

Noua gama de proiectoare BenQ reda imagini perfecte direct dintr-un notebook sau PC prin conectarea printr-un cablu USB, datorita optiunii USB Display.

Proiectoarele BenQ MX661/MX662/MW663 incorporeaza amplificatoare audio pentru redarea semnalului in difuzoarele proprii, chiar si in timp ce se afla in modul Stand By, functie ce ofera posibilitatea de a asculta un semnal audio dintr-o sursa audio externa MP3 Player, CD/DVD player, tableta, smartphone, notebook sau PC, fara sa fie necesara pornirea proiectorului. Misto, nu?

Noile modele de proiectoare dispun si de tehnologia SmartEco ce asigura un consum de energie pe lampa redus cu pana la 70% si o durata de viata a lampii de aproximativ 6.500 de ore (adica proiectorul ar trebui sa mearga 271 de zile in continuu ca sa ajunga la finalul vietii) pentru modelele MX661/MW663 si 6000 de ore (proiectorul ar trebui sa mearga 250 de zile incontinuu) in cazul MX662.  Tinand cont de durata de viata a lampilor si daca aveti grija de proiector, aceste modele ar trebui sa va fie utile si peste 10 ani.

Modul SmartEco ajusteaza automat puterea lampii in functie de continutul imaginii proiectate pentru maximizarea economiei de energie si in acelasi timp ofera cel mai bun contrast si cea mai buna luminozitate cu minimum de energie consumata.

In modul Eco Blank consumul de energie este redus la doar 30% prin oprirea proiecției, astfel ca atunci cand prezentatorul face o pauza, iar cu ajutorul tehnologiei Auto Power Off, noile proiectoare detecteaza automat disparitia sursei de semnal, oprind dupa cateva minute alimentarea, optiune ce duce la prelungirea duratei de viata a lampii.

Toate proiectoarele sunt prevazute cu sistem de siguranta Kensington lock, sistem ce asigura proiectorul in mod teoretic impotriva tentativelor de furt, putand fi lasat montat pe tavan in locuri publice. N-as pune baza foarte mare pe acest sistem, chiar daca se numara printre cele mai bune sisteme, pentru ca am dovedit ca hotii nostri sunt mai priceputi decat hotii lor. Nu?

Proiectorul BenQ MX661 are o rezolutie recomandata (pixeli) VGA (640 x 480) si o rezolutie maxima (pixeli) UXGA (1600 x 1200). Tariful pentru un astfel de proiector este de 2.684,21 Lei la Evomag. Proiectorul BenQ MW663are tariful de 2.771,15 Lei la Evomag iar BenQ MX662 are tariful de 3.238,25 Lei la MarketOnline.

Leave a Reply

%d bloggers like this: