Cadoul si povestile pescaresti

Cu totii cred ca am auzit de la iubitorii de pescuit povesti cu aventurile lor. De cele mai multe ori incep cu: “Am prins o stiuca (crap, somn etc.) mai nene, dar stii cata monstrul? 20 de kile ca popa si n-aveam decat o rama, sa mor eu!

Si il lasi sa-si depene povestea inventata sau nu, te uiti in ochii lui si vezi cu cata bucurie si patos o prezinta de zici ca ai fost cu el, mai ca tragi tu pestele in barca sau pe mal.

Singurul de la care n-am auzit astfel de povesti a fost fratele mai mic al mamei mele. Daca iti povestea ca a prins o stiuca de 10kg, atunci puteai sa fii sigur ca e adevarat. Cel putin, eu eram. Si avea obiceiul de a-si face trofee din capul lor. Metoda e explicata aici daca doriti sa o testati.

Din 10 discutii pe care le aveam cu el la telefon, de minim 5 ori il nimeream la peste, indiferent daca il sunam dimineata sau seara. Pasiunea il facuse sa-si cumpere numeroase lansete, mulinete, barca, sa se duca in cele mai ciudate locuri ca sa dea la peste. Puteai sa-l lasi singur in mijlocul lacului sau in mijlocul padurii, fara sa-i arati cum sa ajunga inapoi si gasea drumul de intoarcere mai repede decat ai fi zis peste :) Si, cel mai misto la el era faptul ca nu folosea busola sau alta aparatura de ghidaj mai sofisticata.

Ma gandisem la un moment dat anul trecut sa-i fac cadou de ziua lui o busola faina pe care o gasisem pe site-ul iLux.ro Era vorba de busola Explorer care, avand un diametru de 60mm si o inaltime a capsulei de 15 mm, se poate incadra in categoria busolelor compacte, putandu-se strecura cu usurinta in orice buzunar.

Acum imi pare rau ca nu i-am facut-o cadou atunci.

Ma si gandisem cum as fi putut sa ii ofer cadoul :) Imi imaginasem ca-l invit la o partida de pescuit langa Tandarei, pe un lac privat si vizualizasem nebunia din seara plecarii: curata si unge mulinetele, scoate ramele din pamant, pregateste mamaliga cu porumb, verifica firul sa fie bun, verifica ca minciogul sau juvelnicul sa nu aiba vreo gaura, pune la rece cutiile de bere si… somn de voie pana la 4 dimineata.

Roaga-l pe cel mai bun prieten sa se trezeasca si el la aceeasi ora, sa vina ca din intamplare la peste in acelasi loc cu noi si cu acelasi model/culoare de lanseta astfel incat sa fie perfecta. Cumpara de la magazin un crap neeviscerat de 3 – 4 kg cu o gura suficient de mare incat sa incapa busola in el, dar fara sa iasa prea usor. Leaga bine busola de undita inainte de a baga busola in peste si roaga-l pe prieten sa o plaseze frumos langa mine atunci cand unchi-miu e preocupat cu alte treburi.

Iti dai seama ce fata ar fi facut unchi-miu cand l-as fi anuntat ca nu pot sa trag pestele afara si l-as fi rugat sa ma ajute iar la final ar fi tras un peste care nu misca iar in el cand da sa scoata carligul sa gaseasca busola?

Pun pariu ca ar fi iesit o poveste pescareasca de pomina :) Surpriza maxima pentru el, bucurie maxima pentru mine.

Si pentru ca tot am povestit mai sus o modalitate prin care l-as fi surprins pe unchiul meu, trebuie sa stiti faptul ca iLUX – magazinul  tau de cadouri de lux – sarbatoreste 3 ani de activitate, eveniment pe care il marcheaza prin surprize pregatite clientilor lor.

Am ajuns sa cred ca de la o varsta e mai important sentimentul pe care ti-l da modul in care primesti cadoul si mai putin valoarea lui sau utilitatea lui. Supriza de a gasi printre hainele pe care ti le pregatesti pentru a pleca la munca a doua zi un mic cadou fara nici o ocazie sau de ce nu, surpriza de a-i fi daruit obiectul la care visa. Am vazut pe fata parintilor ce bucurie apare cand se trezesc cu tine pe neasteptate acasa, desi ei te stiu la cateva sute de km departare si cred ca si un simplu gest, o imbratisare sau un simplu Te iubesc, mama/tata! sunt suficiente pentru ei.

Cadoul perfect - iLux

Discussion

    • Razvan

Leave a Reply

%d bloggers like this: