Clueful pentru Android, o noua aplicatie gratuita de la Bitdefender

Clueful Bitdefender

Clueful pentru Android este un instrument de monitorizare a aplicatiilor pe care un utilizator le instaleaza in terminalul mobil, aplicatii neglijente ce pun in pericol confidentialitatea datelor personale, livreaza mesaje nedorite si acceseaza informatii sensibile.

Peisajul aplicatiilor pentru Android este slab reglementat si deschis unor practici discutabile de generare de venituri

Bitdefender pune la dispozitia celor interesati in mod gratuit aceasta aplicatie care analizeaza aplicatiile pentru a vedea daca acestea pot citi mesajele fara acordul utilizatorului, pot trimite notificari spam sau pot accesa fotografiile din terminal. De asemenea, Clueful informeaza utilizatorii despre aplicatiile care pot trimite parolele necriptate, pot accesa calendarul sau intrerupe convorbirile cu reclame audio.

Soft-ul Bitdefender se actualizeaza constant in cloud si verifica fiecare aplicatie imediat ce este instalata, oferind de asemenea si un scor general de securitate a telefonului.

Smartphone-ul este probabil cel mai personal terminal, contine mesaje private, informatii sensibile despre conturi bancare, fotografii personale si alte date care, daca nu sunt tratate cu grija, fac utilizatorul vulnerabil. In acelasi timp, peisajul aplicatiilor pentru Android este slab reglementat si deschis unor practici discutabile de generare de venituri. Clueful ofera utilizatorilor informatii care ii ajuta pe acestia sa-si protejeze informatiile personale din terminal de aplicatiile intruzive“, a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Aplicatia Clueful este creata si administrata de dezvoltatorii antivirusului Bitdefender, clasat in repetate randuri in fruntea industriei in testele independente realizate de AV-Test si AV-Comparatives.

Cunoaste-ti aplicatiile cu adevarat cu ajutorul lui Clueful!

Stiai ca exista aplicatii ce:

– iti trimit numarul de telefon, adresa de e-mail sau agenda telefonica catre retele publicitare agresive sau terte parti?
– ruleaza reclame audio in timp ce vorbesti la telefon?
– trimit mesaje comerciale nesolicitate in bara de notificari, fara a fi accesate in prealabil?
– iti trimit parola necriptata pe Internet, parola ce poate fi cu usurinta interceptata?
– iti incarca calendarul?
-vad paginile de Internet pe care le-ai accesat?
– citesc si trimit SMS-uri fara sa-ti solicite permisiunea, incarcandu-ti astfel factura telefonica?
– intercepteaza SMS-uri?
– initiaza apeluri telefonice fara sa-ti ceara permisiunea?
– iti monitorizeaza apelurile telefonice?
– iti incarca device ID-ul. Acesta poate fi folosit de catre dezvoltatori, instrumente de monitorizare si retele publicitare pentru a-ti determina comportamentul in cadrul aplicatiilor?
– iti pot localiza pozitia in timp real si trimite aceasta informatie catre terte parti?
-accesa pozele?
…si multe altele.

Clueful nu se rezuma la a afisa o lista cu permisiuni cerute de catre aplicatii la instalare. Analiza pe care o ofera este una detaliata, punand in lumina ceea ce fac aplicatiile in background.

Daca te-am convins sa incerci aplicatia pusa la dispozitie de Bitdefender, te rog sa dai click pe link-ul de mai sus. Te va redirectiona catre pagina aplicatiei din Google Play.

Clueful Bitdefender

Leave a Reply