Asus N56 – dazzle with a cherry on top

Asus N56

Despre alegerea laptopului potrivit sau despre cum as utiliza un anumit laptop am scris de mai multe ori in ultimii ani (puteti sa utilizati cu incredere functia search din meniul din dreapta :p ) si, desi o mare parte dintre ei imi cer sfatul la achizitionarea unui laptop, fetele din gasca mea se pare ca inca isi achizitioneaza produsele IT in functie de cum arata, cat de lucioase si cat de trendy sunt, performantele venind in acest caz pe locul 2.

Ghiciti pe cine streseaza apoi cand li se pare ca merge prea incet laptop-ul?

Cea de-a treia tema de concursul BLOGWARS 3 se refera la notebook-urile multimedia produse de ASUS. Reunite in seria N, acestea au ajuns la generatia a 6-a, reprezentantul ASUS N56 evidentiindu-se prin designul exclusivist si facilitatile audio premium. Si cand scriu facilitati audio premium, ma refer la tehnologiile audio SonicMaster Premium (care poate face fericit orice audiofil) si Bang & Olufsen ICEpower (unul dintre providerii de top de amplificatoare audio).

Laptopul, din punct de vedere al dimensiunilor si al greutatii, nu mi se pare mare. Avand 2,70kg, 38 cm lungime, 25.5 cm latime si aproximativ 3 cm grosime, este exact cat vechiul meu Asus X52F-EX514D cu care sunt obisnuit deja. Trebuie tinut cont de faptul ca acest laptop, chiar daca pare a fi un ultrabook in poze, nu este asa ceva. Se apropie, insa, mult mai mult de un inlocuitor ideal pentru desktop.

Asus N56 – descriere

Noul model vine cu o carcasea din aliaj metalic, logo pe capac este iluminat discret, la fel ca si butonul de pornire. Wristpad-ul (zona pe care pui incheietura mainii) si zona cu tastatura (iluminata – in functie de model) sunt si ele realizate complet din aluminiu si finisate extrem de bine. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase si ofera posibilitatea folosirii gesturilor (swipe, three-finger scroll, zoom, multitouch), are o suprafata foarte fina, iar butoanele incorporate sunt destul de usor de apasat.

Saptamana trecuta o colega de munca si-a cumparat un Asus K56 si pot sa spun ca tastatura chiclet, similara cu cea a N56, are o textura foarte placuta, mai ales pentru cursa scurta si placuta a tastelor. Daca e sa-mi placa pentru ceva MacBook Pro-ul, atunci sigur e pentru aceasta tastatura pe care a imprumutat-o Asus.

Grilele difuzoarelor, aflate deasupra tastaturii, imita vizual undele sonore, fiind obtinute printr-un procedeu minutios ce implica gravare, stantare, hidroliza si finisare cu laser. Nu stiu daca sunt protejate de ceva sita, sper sa fie, altfel toate firimiturile de la sandwich sau biscuiti pot umple acele gaurele.

Asus N56

Ecranul este unul mat, Full HD (1920×1080) in varianta de top, cu unghiuri de vizibilitate pe verticala mai mari decat in cazul celorlalte laptop-uri multimedia de pe piata. Toate laptop-urile din seria N6 folosesc balamale turnate din aliaj de zinc, aliaj care mareste calitatea si rezistenta acestora cu pana la 150% fata de modelele clasice. Imi place faptul ca atunci cand deschizi laptopul, ecranul se pozitioneaza un pic mai jos decat marginea de sus a “sasiului”, balamalele intra in interiorul sasiului iar spatiul gol de aproximativ o jumatate de cm, care era creat la alte modele, aproape ca nu mai exista.

Asus N56

Sasiul din aluminiu ascunde in varianta de top un procesor Intel® Core™ i7 3610QM la 2.3 GHz ( frecventa turbo la 3.3 GHz), 16 GB RAM DDR3 la 1600 MHz, un hard-disk de 1TB cu 5400RPM , Blu-Ray DVD Combo, o placa video NVIDIA® GeForce® GT 650M with 2GB/4GB DDR3 VRAM si o baterie cu 6 celule de 5200 mAh 56 Whrs. Specificatiile complete le gasiti pe site-ul Asus..

De retinut faptul ca in Romania pot exista anumite diferente fata de site-ul oficial.

Daca procesorul este suficient de puternic pentru majoritatea utilizatorilor (mai putin pentru Piticu :D ), placa video ii cam poate supara pe cei care se asteapta sa joace ultimele jocuri aparute cu detaliile la maxim. Aceasta utilizeaza acelasi chip si aceeasi configuratie ca GTX660m iar testele au aratat ca au performante comparabile in practica, pe platforma mobile, datorita unui timing mai mic. O descriere detaliata se poate gasi pe notebookcheck.

Pentru fanii FarCry 3, acesta poate fi jucat cu urmatoarele setari

DX-Version: 9
Resolution: 1600×900
Textures: High
Post FX: Low
Geometry: High
Environment: High
everything else: Medium
SSAO: Off (config file)

Most of the time: 55-60 FPS
Close to very dense foliage: 45-55 FPS
Amanaki and Bad Town: 40-50 FPS

Solutia de racire a laptopului trage aer prin partea inferioara fata, precum si prin gaurelele mici de langa tastatura si chiar utilizand suprafata tastaturii. E fain ca nici o componenta interna nu “scapa” caldura spre tastatura ca sa iti incinga incheietura si nici spre partea inferioara. Poti sa tii astfel linistit laptopul in poala atat timp cat nu acoperi complet zona prin care trage aerul.

Toata caldura este evacuata prin intermediul unui canal de plastic, foarte bine izolat, prin partea stanga a sasiului.

Asus N56

Conectica este foarte buna si ofera 4 porturi USB 3.0 compatibile si cu standardul 2.0, unul dintre ele, cel din stanga fata putand fi folosit pentru incarcarea dispozitivelor mobile, la o tensiune presetata de utilizator si chiar si pentru o durata predefinita pentru a nu consuma toata bateria laptopului. Acest lucru poate fi facut chiar si atunci cand laptopul este inchis datorita portului USB charger+.

Pe LaptopNews (de la care am imprumutat majoritatea pozelor de aici – multumesc Sorin) puteti sa gasiti cateva teste de performanta.

Exercitiu de imaginatie

Si acum am ajuns intr-un punct drag mie si colegei mele de “razbel blogosferic”, Iulia, sonorizarea.

Sa facem un scurt exercitiu de imaginatie cu ochii inchisi… Cum ar fi ca de fiecare data cand asculti formatia ta favorita sau urmaresti filmarea in format HD a unui concert live sa te lasi pe spate pe fotoliu si sa te lasi purtat de amintiri. Adu-ti aminte cum cantai alaturi de marea masa de oameni, cum erati toti un tot unitar care era condus pe caile sublimului de energia ce rezbate de la artist, de ecouri, de primul tau sarut la un concert, de …

Boxele integrate in Asus N56 exact asta fac. Datorita sunetului clar si puternic care evidentiaza aproape toata gama de frecvente simti ca esti transportat inapoi in timpul concertului, ca poti sa intinzi mana si sa-ti atingi artistul preferat. Daca tinem cont si de amplificatorul dedicat de 11W si de subwoofer-ul extern, ce se conecteaza la un port audio dedicat, poti intelege de ce micul gigant are veleitati de bariton. Fara subwoofer-ul extern, sunetul este suficient de puternic pentru a umple o camera cu laturile de minim 6m.

Boxe la fel de puternice ca acestea am intalnit doar la un laptop Maguay MyWay P1501m pe care l-am testat in urma cu un an si ceva.

O imagine este mai buna decat o mie de cuvinte si imi permite sa exprim vizual idea de mai sus, asa ca va prezint mai jos un sketch realizat de mine la PercivalComics.

Asus N56 – Interzis cardiacilor

Acest laptop cred ca ar trebui interzis cardiacilor! Daca vrei sa te uiti la un film horror intr-o camera cu o acustica buna, pozitioneaza-te cu spatele la perete! Altfel, vei avea impresia pe tot parcusul filmului ca tu esti urmatoarea victima. :)

Ar fi interesant de facut un experiment pe un tip care doarme profund si care stie ca e singur acasa. Sa-i ascunzi un laptop pe undeva prin camera/casa si subwoofer-ul in alta parte si sa dai drumul la niste sunete inregistrate in genul celor din filmele horror: pasi mici pe gresie, scartait de usa. Sa trantesti o chestie mica in baie, dar care face zgomot si sa lasi geamul intredeschis pentru a se umfla perdeaua.

Oare o avea sanse sa-l sperie?

In concluzie, ASUS N56 este modelul ideal pentru cei ce doresc un laptop multimedia realizat din materiale de calitate cu performante bune, un sunet clar si placut si un design modern.

Poate fi achizitionat de la:

Emag:

Laptop Asus N56VZ-S4260D cu procesor Intel® CoreTM i7-3630QM 2.40GHz, Ivy Bridge, 16GB, 750GB, nVidia GeForce GT 650M 4GB, Free DOS la 4.699,99 Lei

Laptop Asus N56VZ-S4281D Full HD cu procesor Intel® CoreTM i5-3210M 2.50GHz, Ivy Bridge, 16GB, 750GB, nVidia GeForce GT 650M 2GB, FreeDOS la 3.949,99Lei

Evomag:

ASUS – Laptop ASUS N56VZ-S4264D (Intel Core i7-3630QM, 15.6″FHD, 8GB, 750GB @7200rpm, nVidia GeForce GT 650M@2GB, USB 3.0, HDMI) la 4.199,00 Lei

ASUS – Laptop ASUS N56VZ-S4260D (Intel Core i7-3630QM, 15.6″FHD, 16GB, 750GB, nVidia GeForce GT 650M@2GB, USB 3.0, HDMI) la 5.409,00 Lei

P.S. Fetelor, daca doriti sa va cumparati un laptop nou, puteti sa-l achizitionati fara probleme. O sa atraga toate privirile asupra voastra!

Articolul a fost scris pentru concursul Blogwars 3.

Discussion

    • Razvan
    • Razvan
  1. Marina
    • Razvan
  2. Trackback: Blogwars, so far (II) | Octocat February 4, 2013
    • Razvan
  3. Popescu Florian
    • Razvan

Leave a Reply