Asus Nexus 7: Pure Android Tablet

Asus Nexus 7

BlogWars 3 a intrat in linie dreapta iar eu am reusit anul acesta sa fiu unul dintre cei 10 finalisti care au trecut de prima proba. Acum incepe lupta adevarata. Chiar daca in penite virtuale ne taiem si in cuvinte ne luptam, le doresc celorlalti participanti spor la scris si cat mai multa inspiratie.

Tema 2 din acest razboi virtual ne duce pe taramul tabletei Asus Nexus 7, tableta Google cu Android atat de asteptata de fani si care se bucura de un succes de invidiat in intreaga lume. Nu pun la socoteala pretul mai mult decat atractiv (1000 lei pentru versiunea de 16GB sau 1350 lei pentru versiunea de 32GB si 3G )sau faptul ca fiind tableta oficiala Google update-urile sistemului vin mult mai repede.

Inainte de a incepe sa va povestesc parerea mea despre ea, m-am gandit sa vorbesc cu cativa dintre prietenii mei care detin o tableta (indiferent de model) sau care isi doresc una, pentru a vedea care sunt principalele caracteristici pe care le urmaresc in alegerea unei tablete.

M-am gandit sa le dau intaietate fetelor, iar prima fata cu care am vorbit (la 2 dimineata) a fost Sabina Cornovac. Tableta ideala pentru ea este una de 11 inch, cat mai usoara posibil, cu o durata de utilizare decenta, un sistem de operare Windows si care dispune de 3G. Un alt lucru important pentru ea este ca tabletei sa-i poata fi adaugata o husa cu taste.

De ce a ales tocmai Windows? Pentru ca lucreaza intensiv cu pachetul Microsoft Office si nu are nevoie de batai de cap cu fisiere incompatibile.

A doua persoana a fost Lucica Radu. Ea considera ca tableta ideala trebuie sa fie usoara ca si gramaj pentru a o putea cara in geanta :), sa aiba un procesor puternic pentru a nu astepta 5 minute sa se incarce o aplicatie si sa fie fiabila in timp.

De asemenea, tableta trebuie sa aiba autonomie mare, pentru a nu fi nevoita sa care incarcatorul tot timpul in geanta, sa aiba memorie suficienta pentru o utilizare intensa si un sunet bun pentru orele de ascultat muzica :) Audiofilul din ea trebuie respectat, nu? :D

Am intrebat-o care ar fi cel mai “nebun” lucru pe care l-ar face daca ar avea o tableta Nexus 7.

Nu stiu daca e un lucru nebunesc :), dar, daca as avea o tableta Nexus 7 as fi pregatita sa plec intr-o excursie in jurul lumii, deoarece as avea gadget-ul ideal cu mine. As putea sa imi actualizez blogul si conturile de Social Media cu impresii din calatorie, as putea face poze si nu m-as pierde in niciun oras datorita GPS-ului integrat in tableta :).

La incheierea mini-interviului am intrebat-o cu ce tablou celebru ar putea compara tableta.

Daca ar fi sa o compar cu un tablou celebru, cred ca as compara-o cu Noaptea instelata al lui Vincent Van Gogh, pentru ca iti ofera cam tot ce ai nevoie pentru un iubitor de tehnologie la fel cum o noapte instelata este ideala pentru cei care vor sa observe diferite stele :).

Pentru a citi continuarea articolului treci la pagina 2 (stanga jos, unde scrie Pages 1, 2, 3, 4, 5 – rezolv acest mic inconvenient o data cu schimbarea template-ului).

Discussion

    • Razvan
    • Razvan
  1. Trackback: BLOGWARS 3 – JURIZAREA 2 || blogwars January 26, 2013
    • Razvan
  2. Trackback: Blogwars, so far | Octocat January 28, 2013
  3. piracetam

Leave a Reply