Virusul Politia Romana revine prin intermediul Java

virusul politia romanaVirusul Politia Romana mi-a adus un numar important de vizitatori pe blog incepand cu 1 decembrie 2012, observand la un moment dat chiar o crestere vertiginoasa a cautarilor si s-a intamplat exact ce m-am asteptat. Cei de la Bitdefender au identificat mai multe campanii de atac care se folosesc vulnerabilitatea in Java descoperita la finalul saptamanii trecute (CVE-2013-0422) pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor.

Ca orice tehnologie extrem de raspandita, Java atrage interesul infractorilor informatici. Atacurile cu ransomware livrate prin intermediul unei versiuni vulnerabile de Java sunt extrem de usor de monetizat, in mod special cele care combina frica fata de autoritati cu pierderea accesului la un bun personal”, precizeaza Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender in comunicatul pe care l-am primit.

Utilizatorii Bitdefender au fost protejati fata de acest tip de exploatare inca de la descoperirea vulnerabilitatii. Utilizatorii care nu folosesc Bitdefender si s-au infectat deja cu virusul Politia Romana, pot downloada un utilizat pus la dispozitie de acestia. Mai multe detalii in articolul precedent.

Pentru a va feri pe viitor de aceasta vulnerabilitate, puteti sa actualizati Java la versiunea 1.7 Update 11.

Leave a Reply