Stii povestea familiei Branzoi?

Pana mai ieri eu nu o stiam. Habar n-aveam ca cei de la Delaco s-au gandit la o campanie de promovare a consumului de branzeturi prin intermediul unei familii imaginare cu un nume predestinat: Branzoi. Am devenit fan. Ar merita un fan-club serios.

Si mie in place branza aia facuta proaspat de o branzareasa priceputa, care ti se topeste in gura iar papilele gustative explodeaza de fericire. Merge in salate cu rosii sau cu salata verde, bucati mari, carnoase si zemoase in acelasi timp.
Nu mi-am imaginat niciodata cat de multa munca trebuie sa depui ca sa faci minunatia, cat trebuie sa te feresti ca sa nu se branzeasca laptele aiurea, cat dureaza ca sa o maturezi in scoarta de brad si mai ales cat dureaza sa faci diverse combinatii mai mult sau mai putin reusite cu piper, cu ardei, cu ciuperci, cu marar etc. Si ma refer la munca depusa acasa. Nu ma refer la realizarea industriala a unor astfel de produse.

Sunt oameni la tara atat de zgarie-branza incat nici la animale nu dau din micile bucati de rai si prefera sa se strice si sa o arunce la gunoi decat sa le dea saracelor animale. Ma bucur cand aud vreun vecin mai hain cand imi zice ca se grabeste spre casa ca-i trece branza prin stomac cum trece cutitul prin unt.

Daca tot a aparut o familie branzoasa, cum ar fi sa apara o parodie dupa StarWars si sa-l auzi pe maestru Yoda: The schwartz is strong in this branzovshi! You must train him in the law of Zer. Sau sa-l cheme pe unul dintre actori Branza de iepure. Sa se chinuie sa-l pronunte ca tot au unele nume de ti se plimba limba-n branza cand trebuie sa le pronunti. Oricum Anakin cat ii mic nu face nici cat o branza degerata, tot timpul intra in belele si trebuie sa-l salveze cineva.

Oare familia Branzoi o avea vecini care vin sa imprumute chestii si uita sa le returneze pana nu le bati branza in fata sau care mereu vin sa imprumute o cana de zahar, o paine, o carte sau o felie de cascaval in timp ce trage o ocheada catre nevasta. Vorba aia, vecin, vecin, dar branza si cascavalu’s pe bani iar femeia nu se imprumuta. Daca s-ar imprumuta s-ar chema ca opt si cu a branzei noua nu fac casa buna.

Daca pe hotii de cai ii legau inainte de copaci in padure si ii dadeau cu miere ca sa aiba ursu de-o gustare, oare ce planuri diabolice ar fi imaginat pentru a-i munci pe hotii de branza?

Mare branza din pielea lor nu alegi daca ar fi sa o pui la saramura. Politia ar trebui sa intre un pic mai hotarata in plaga asta reactivata de criza economica. Ar trebui sa intre ca-n branza in ei si sa destabilizeze retelele trans-nationale care fac trafic de branzoaice facute cu feta din soia, sa-i loveasca un pic la branzometru cu pasiune si raspundere.

Am inteles ca unul dintre membrii familiei Branzoi, familie de mare branza intre noi fie vorba, este un blogger nu prea bine in branzosfera chiar daca are destul de multa influenta printre producatori. Se aude pe la colturi de cascaval ca ii cam place sa fie branzotar (adica un piscotar d’ala care scrie articole platite in rondele de branza in scoarta de copac crescut la umbra). Eu le-am zis ca o branza face cat 1000 de cuvinte si ar trebui sa prezinte o minima dovada. O amprenta intr-un cas sau o ceva cat de mic pentru a-si sustine afirmatiile, altfel cel care afirma aceste lucruri nu e nici macar o branza buna in burduf de caine si poate fi dat in judecata pentru afirmatii branzolomnioase. Fereasca mustatile pisicii mele sa se intample una ca asta.

De ceva vreme ma chinui sa incheg si o afacere dar mereu stric branza pe vreun prieten cu care mi-as dori sa colaborez si care se retrage in ultimul moment. Nu stiu de ce, dar pur si simplu nu fac branza in nici o afacere. Poate ca mi-ar putea da niste sfaturi cei de la Delaco, ca tot peste niste branza-n-sticla dau care ar tine orice informatie sub cascaval, chiar si cei care lucreaza la stat cu fonduri europene.

Ei, gata cu articolul pentru concursul Superblog in seara asta. Ma retrag pentru cateva ore de Facebranza cu prietenii si amicii, apoi un nou episod al noului serial de comedie in care joaca Charlie Sheen – Branza Management si apoi cateva capitole din noua carte lansata de BSI: Branzness continuity communications. Successful milk communication planning with ISO 707:2009 (a se citi SR EN ISO 707:2009).

Articol neserios de branza! A se trata cu 2 rosii.

Discussion

    • Razvan
    • Razvan

Leave a Reply