Ceasul – simbol al elegantei

Ceasurile, indiferent daca sunt mecanice sau electronice, sunt considerate un simbol al elegantei si de multe ori, mecanismele sunt adevarate bijuterii.

Un loc aparte in inima mea il ocupa ceasurile primite de-a lungul anilor sau achizitionate de mine.

Primul meu ceas adevarat (exclud ceasurile de plastic care erau la moda acum 20 de ani), l-am primit, intr-o zi de decembrie 1992, daca imi aduc bine cred ca a fost cu o zi inainte de Craciun, zi de mare tristete pentru familia mea, de la bunicul din partea mamei in timp ce era pe patul de spital in urma infarctului suferit la locul de munca.

Mi-a inmanat ceasul pe care il purta el, un ceas Pobeda vechi de aproximativ 20 de ani si la care tinea foarte mult dintr-un motiv pe care din pacate nu mai am cum sa-l aflu, mi-a spus ca ma iubeste si ca trebuie sa am grija de mama cand voi creste mare.

N-am bagat de seama tonul trist cu care mi-a spus aceste lucruri, i-am multumit pentru cadou si am trecut la discutii despre notele de la scoala, despre jocul meu de sah, ce cadou imi doresc de ziua mea (intr-o saptamana urma sa fie ziua mea) etc.

Cand am plecat, l-am lasat in pat citind ziarul. La 5 minute dupa ce am ajuns acasa, mama a primit un telefon ca bunicul a decedat. Si acum, dupa aproape 20 de ani de la trecerea lui in nefiinta, nu mi s-a sters din minte imaginea bunicului meu purtand acest ceas.

As fi putut oricand sa vand ceasul primit sau sa-l dau altcuiva, dar ma bucur ca l-am pastrat. De fiecare data cand ma uit la el sau il port il simt aproape pe bunicul meu, imi ofera un fel de siguranta iar atunci cand sunt suparat sau ma lovesc de diferite probleme mereu gasesc o cale de a iesi din ele. Pot sa-i spun talismanul meu.

Acum nu l-as da nici o lada plina cu bijuterii cu cristale swarovski. Sper ca peste cativa ani sa-l pot da si eu mai departe piticului meu si sa creez astfel o traditie.

Ce treaba are articolul cu eleganta? Nici una :) pur si simplu mi-a placut cum suna.

Articol scris pentru concursul Superblog 2012.

Discussion

  • Razvan
    • Razvan
      • Razvan

Leave a Reply