Ce carti ne cumparam saptamana aceasta: Misterul lui Edwin Drood

Starnit de un post al Sabinei, m-am apucat sa-mi fac o lista cu diferite carti pe care le-as citi in aceasta viata si pe care mi le-as cumpara pentru colectie :) Da, exista o diferenta intre cele doua. Nu tot ce vrei sa citesti merita si pastrat in colectie. Pe acest subiect intr-un articol viitor.

Sarind peste numeroasele carti din seria Warhammer, le-am trecut pe lista pe cele din seria Warcraft, Starcraft, Star Wars, Dragonlance, Diablo, alaturi de numeroase alte carti din aceasta zona a Fantasy&SCI-FI.

Cautand cartile in librariile online din Romania am descoperit cu stupoare (nu m-am asteptat ca asemenea “manuale” ale genului fantasy) ca doar o parte au fost traduse in romana. Am gasit cateva din seria Warcraft impartite pe la 4 distribuitori, carti din seria Star Wars, iar restul nu le-am gasit decat in versiune in limba engleza, editie paperback. De cele mai multe ori evit astfel de editii datorita lipiciului de slaba calitate utilizat si aleg de cate ori am ocazia editiile hardcover (cartonate).

Trecand in continuare pe lista, am ajuns la trilogia Jocurile Foamei care beneficiaza de un discount de 30% pe site-ul Nemira ajungand la un tarif de 96.39 RON.

Apoi, am mai descoperit pe Elefant.ro pachetul Enciclopedia Britannica (16 volume) cu discount de 53% si un roman extraordinar (conform recenziilor de pe internet) scris de Dan Simmons, Drood, roman care ilustreaza ultimii ani din viata lui Charles Dickens si incearca sa elucideze enigme ramase neelucidate pana in zilele noastre.

Misterul lui Edwin Drood

Daca vrei sa citesti un roman horror care sa te poarte prin lumea tenebroasa a Londrei secolului XIX in care obsesii macabre ies la iveala: crime, cadavre si cripte sinistre. Inainte insa de a citi Drood, iti recomand sa citesti ultima lucrare a lui Charles Dickens, ramasa neterminata datorita mortii acestuia, Misterul lui Edwin Drood de pe Gutenberg Project.

Despre alte carti o sa scriu in articolele viitoare.

Ce carti v-au starnit interesul in ultima perioada?

UPDATE: Nemira scoate in luna noiembrie 2012 o editie cartonata in limba romana a cartii scrise de Dickens. Comandand aceasta carte inainte de aparitie ai 20 % reducere.

Leave a Reply