Leo Burnett London acuzata de furt!

Nu este vorba de un furt de masini sau alte obiecte, este vorba despre furtul unei idei de film. Acuzatiile sunt facute de catre Ben Falk, director la Asylum Films.

In urma cu ceva vreme, Leo Burnett lanseaza campania de promovare a implicarii McDonald’s in cadrul Jocurilor Olimpice Paralimpice care au avut deschiderea la Londra in data de 29 august 2012 (avem un campion mondial in persoana lui Eduard Carol Novak care a castigat medalia de aur in cursa de urmarire din cadrul concursului de ciclism).

Din cate am descoperit pe internet, Asylum Films a fost aleasa sa faca un film pentru un buget modest. Filmul a fost realizat, Leo a fost multumita, clientul a fost multumit. Toate bune si frumoase pana cand a fost lansata campania la nivel national, moment in care Leo scoate la iveala un nou film (aceleasi idei, acelasi mod de a filma etc.), facut de o alta companie si cu un buget mult mai mare.

In urma acestei lansari a fost trimisa scrisoarea de mai jos de catre Ben Falk catre Leo.

Scrisoarea completa o puteti gasi pe site-ul Asylum Films.

Raspunsul Leo poate fi gasit aici.

Daca Leo este intr-adevar detinatoarea scriptului si a ideii din spate, atunci cred ca au fost extrem de nesimtiti pentru ca nu i-au informat pe cei de la Asylum ca vor reface filmul cu o alta companie si, de ce nu, poate ca ar fi fost o idee sa-i invite la un nou pitch.

Comparand la rece cele doua filmulete, cel facut de Asylum mi se pare ca transmite mult mai multa forta. Filmul original poate fi gasit aici iar cel refacut poate fi gasit aici.

Voua cum vi se par cele doua filmulete? Care va place mai mult?

Leave a Reply

%d bloggers like this: