O poveste veche cu noi probleme

Stiu ca in vreme de restriste – atat economica cat si politica – sau in perioada vacantei de vara nimanui nu ii sta mintea la actiuni de caritate, eu vin totusi, din nou, si va solicit ajutorul in numele copiilor de la “Adapostul de Zi si de Noapte pentru Copiii Strazii” Str. Prelungirea Ferentari 72 – 74, sector 5, Bucuresti, telefon 021.450.18.54.

Astazi, oamenii care lucreaza in cadrul centrului se confrunta cu noi probleme:

– lipsa mancarii (din luna martie centrul nu a mai primit fonduri pentru aprovizionarea cu hrana si pana in prezent acesti copii au trait din mila oamenilor), a produselor de igiena personala, a jucariilor sau a hainutelor;

– lipsa unui calculator (cel vechi s-a stricat) – avand in vedere ca ne aflam in plina vacanta copiii au nevoie de un asemenea instrument care sa le distraga atentia de la situatia precara in care se afla (eu am pus la bataie aici mai multe componente. Mai am nevoie de HDD, CD-ROM, carcasa si sursa).

– venirea unor noi copii cu probleme care au nevoie de o atentie si o ingrijire speciala (un exemplu este o fetita de 4 anisori care are inca nevoie de pampersi).

Desigur, lista ar putea fi mult mai lunga, dar va propun sa ne mobilizam si sa rezolvam cu un minim efort si pe cat posibil ceea ce altii nu pot (sau nu vor) sa faca.

Fie ca aveti pe acasa astfel de lucruri de care nu mai aveti neaparat nevoie, fie ca donati chiar si 10 lei, cu siguranta, impreuna, vom putea sa ii ajutam pe acesti copii ai nimanui.

Atat donatiile in bani, cat si alte lucrusoare pot fi incredintate la sediul Adapostului sau stabilesc o zi, impreuna cu voi, in care ne putem intalni si imi puteti donatia voastra pentru a o livra adapostului. Aceasta intalnire poate avea loc dupa 23 iulie cand ma intorc din concediu. Pana atunci, va indemn pe toti cei care puteti ajunge acolo sa cumparati alimente neperisabile si sa le duceti personal.

In decembrie, copii aflati in adapost au realizat aceste felicitari pe care le-au vandut pentru a strange bani.

Adapostul de Zi si de Noapte pentru Copiii Strazii este un adapost care gazduieste pe o perioada limitata copii ai strazii, oferindu-le hrana, ingrijire, educatie, consiliere si acces la toate serviciile sociale in vederea reintegrarii intr-un mediu familial stabil, numarul de locuri fiind 20.

Unii dintre acesti copii sunt scolarizati si au aptitudini care se manifesta in literatura, pictura, muzica, sport. Dovada o constituie rezultatele deosebite obtinute cu ocazia diferitelor concursuri, spectacole sau alte manifestari cu caracter sportiv si cultural-artistic.

Pliantul adapostului il puteti downloada de aici.

Leave a Reply