Cum “spalam” imaginea Politiei Romane?

In ultima perioada ma tot intreb cum si-ar putea redresa imaginea Politia Romana, imagine afectata de tot felul de acuze mai mult sau mai putin fondate.

Cand citesc asemenea articole

1) Politist arestat pentru 1800 Euro

2) Politist arestat pentru spaga in bani si bautura

3) Politist clujean prins la furat in Austria

4) Politist arestat pentru o mare branza de 100 lei (Asta mi-a facut orasul de bastina de ras… Stiam ca se fura la nivel mult mai mare)

imi vine sa-mi iau picioarele in spinare si sa plec din tara.

Cand ii vad cat de importanti se plimba pe strada si se leaga de batranii care mai vand cate o legatura de ceapa verde pe trotuar sau o carte invechita pentru a mai face rost de un ban in plus, in loc sa se ocupe de treburi mai importante si sa prinda marii evazionisti, incepe sa-mi fie dor de Vlad Tepes.

Ochiul dracului este puternic inradacinat in mentalul societatii noastre si ar trebui reformata societatea in ansamblul ei si fiecare membru sa fie dispus sa munceasca mai mult, in loc sa aleaga calea cea mai scurta catre avere.

Din punctul vostru de vedere ce ar trebui sa faca Politia Romana pentru a-si mai spala din pacate? Nu-mi veniti cu idei fanteziste de genul: sa scape de toti coruptii din sistem, sa-si faca treaba etc., pentru ca va dati seama, la fel ca si mine, ca o asemenea lupta este ca lupta lui Don Quijote de la Mancha cu morile de vant.

In momentul de fata nu am nici o solutie plauzibila iar antipatia mea fata de ei creste pe zi ce trece.

Leave a Reply