Am uitat cat de mult imi place sa citesc

In ultima perioada de timp am cam lenevit si nu mi-am mai facut planul de cel putin o carte in fiecare saptamana. Mereu dau vina pe lipsa timpului. Poate ca asa e sau poate ca un time management mai bun ar face minuni. Time will tell.

De Paste am facut ce fac eu cel mai bine: gratare cu prietenii si familia, am baut cateva beri cu Blogatu si am citit. Am gasit in biblioteca o carte din seria Dune, achizitionata de mine prin 2006, carte pe care cu mandrie o declar a fi citita cap coada in aproximativ 3 zile.

Frank Herbert pot spune ca a creat un univers foarte captivant si imi pare rau ca nu a apucat sa definitiveze intreaga serie inainte de a muri.

Luna trecuta am citit prima carte din seria Barsoom de Edgar Rice Burroughs, intitulata Printesa martiana, singura tradusa in limba romana. Am ales sa citesc mai intai cartea si apoi sa vad filmul.

Mi-am dat seama citindu-le ca pierdem prea mult timp inutil uitandu-ne la TV pentru a-l urmari pe Pepe cum se insoara sau certurile de alcov ale lui Virinel Columbeanu si petrecem prea putin imbogatindu-ne pe noi – din punct de vedere cultural cu o carte buna, o piesa buna de teatru, o muzica buna etc.

Imi aduc aminte de cand eram copil cum nu dormeam noptile si citeam Contele de Monte Cristo, seria Cei trei muschetari, Asian Saga a lui Clavell etc. Imi doresc sa stau pentru o perioada de cateva luni pe o insula pustie, intr-un hamac legat la umbra unor palmieri in timp ce citesc.

Daca vreodata o sa vreti sa-mi faceti o bucurie, cumparati-mi carti din seria Warhammer de la Black Library :) Nu sunt decat vreo 200 de carti si vreo 2000 de nuvele si benzi desenate…

Imi place sa citesc cartile pe hartie, sa le simt mirosul, sa tai paginile lipite, sa o rasfoiesc. Ereaderul desi e mai practic – poti sa iei mai multe carti cu tine in concediu, nu mai ocupa atat de mult spatiu, nu-mi ofera acelasi sentiment.

O lista de carti interesante gasiti pe blogul Rozsaunu.

Discussion

    • Razvan
    • Razvan
        • Razvan

Leave a Reply

%d bloggers like this: