Ne tragem din neamul traco-getilor

Il parafrazez pe Haotik in titlu pentru ca mi-a reamintit de cat de mult imi placea sa citesc acum 10 – 15 ani diferite teorii despre daci si aparitia poporului roman, cat de mult imi placeau teoriile paleoantropologice si paleoastronautice si teoriile ce razbat din cartile lui Pavel Corut (autor care mi-a marcat intr-un mod bun tineretea ). M-a facut sa fiu deschis la nou, sa privesc cu ochi critici orice noua descoperire si sa o analizezi doar in corelatie cu alte informatii disponibile.

Am fost indoctrinati inca de mici cu faptul ca Romania e o tara formata din urmasii dacilor si ai romanilor care ne-au colonizat, ca ne-am latinizat atat de mult incat spiritul dac a pierit. Nu am crezut niciodata acest lucru. Am fi singura tara din lume care intr-o perioada scurta de timp (150-160 ani de dominatie) isi pierde identitatea. Aceasta teorie este combatuta de faptul ca in cele cateva secole de dominatie turceasca sau maghiara nu ne-am apucat sa purtam turbane, sa ne inchinam la Mahomed sau sa vorbim maghiara.

Rezistenta comunitatii si a familiei au fost fenomenale in acele perioade grele de dominatie si pentru cei care si-au varsat sangele inaintea noastra pentru neatarnarea tarii suntem datori sa ne luptam pentru a lor cinste si pentru aflarea adevarului istoric. Cum, insa, istoria e scrisa de invingatori, probabil nu o sa aflam niciodata daca afirmatiile din documentarele de mai jos sunt valide sau nu.

Pana atunci, va invit sa urmariti documentarul de mai jos, documentar care, pentru mine, pune intr-o lumina noua descoperirile realizate de cercetatori romani.

Daca tot am pomenit de ipoteze paleoastronautice in titlu, va invit sa urmariti documentarul Carele Zeilor realizat prin 1970 pe baza a doua carti scrise de Erich von Däniken.

Leave a Reply

%d bloggers like this: