Sunt dependent de internet! Tu esti?

Sambata seara, la concertul Metal Under Moonlight, mi-am dat seama ca sunt dependent de internet. Mi-am dat seama de acest lucru cand am vazut “vecinii” de langa mine ca erau mai preocupati sa raspunda la tweet-uri, comments pe Facebook si la e-mailuri decat de concert in sine.

Din pacate, acelasi lucru il faceam si eu: urmaream discutiile de pe Twitter, am postat cateva poze si comentarii din locatie, am postat pe Facebook. Din fericire nu m-am atins de e-mail. Sa inteleg ca mai am inca o sansa?

Conform infograficului de mai jos, tinerii sunt cei mai dependenti de internet. Acelasi lucru l-a spus si Victor Kapra in cadrul prezentarii sustinute la PR Forum, in urma experientei capatate in cadrul Scolii de Blogging.

Dependenta de internet este vizibila si in cresterea utilizarii retelelor sociale, a numarului de magazine online si a numarului de accesari de pe dispozitive mobile de tip smartphone, conform studiului prezentat de Victor aici.

Daca la capitolul rata de utilizare a internetului SUA se poate mandri cu un procent de 80%, Romania se afla printre codasele Europei: Grecia (50%), Romania (47%) si Bulgaria (45%), conform studiului prezentat aici.

Femeile din SUA se pare ca devin mai usor dependente de internet decat barbatii.

Sursa infografic.

Leave a Reply