Cum va pregatiti de sezonul estival?

[P] Abia astept sezonul estival. Calatorii prin tara, prieteni si gratare :) si am inceput deja sa ma pregatesc.

Pana pe la sfarsitul lui martie o sa utilizez in continuare anvelope de iarna si apoi o sa trec iar pe anvelope de vara. Desi au aproape 40.000km, poti sa zici ca sunt noi. Michelin rulz la capitolul acesta.

Am ales acum vreo 2 ani sa am doua seturi de anvelope, de iarna si de vara, datorita proprietatilor diferite ale cauciucului utilizat la fabricare. Daca in timpul iernii un cauciuc de vara se intareste si isi pierde aderenta, in timpul verii un cauciuc de iarna se inmoaie si se uzeaza mult mai repede. Si da, diferentele sunt mai mult decat sesizabile.

Faptul ca am ajuns sa am 4 anvelope Michelin Energy de vara si 6 de iarna: 2 anvelope Michelin Alpin A3, 2 Pirelli si 2 Continental e alta poveste :).

Nu am considerat niciodata anvelopele all seasons o optiune viabila. Se comporta bine doar in tarile cu o clima temperata, conform statisticilor gasite pe internet iar diferenta de pret intre cele de vara si cele de iarna nu o pot lua in considerare atunci cand e vorba de siguranta mea si a familiei mele.

Ca sa inchei acest mini articol va intreb: Ce tipuri de anvelope utilizati? Ce marca? Respectati dimensiunile indicate de producatorul masinii sau utilizati unele mai mari?

Discussion

    • Razvan

Leave a Reply