Nokia a fost amendata in Australia pentru SMS SPAM

Nokia a fost amendata ieri de catre Autoritatea pentru Comunicatii si Media din Australia (ACMA) cu suma de 55.000 de dolari australieni (58.000 de dolari americani) pentru ca a trimis clientilor companiei SMS-uri prin intermediul carora acestia erau invatati cum sa-si utilizeze mai bine telefoanele dar fara a oferi optiunea de Dezabonare, asa cum cerea legea.

SMS Spam-ul se pare ca e o metoda foarte populara in randul marketerilor din Australia, ACMA inregistrand o creste de 370% in anul fiscal 2010-2011.

Problema a fost intalnita mai ales la modelele mai vechi de telefoane. Smartphone-urile mai recente ofera optiunea de Dezabonare. Cei care si-au cumparat recent un astfel de telefon Nokia ati fost intampinati atunci cand l-ati deschis pentru prima data de urmatorul mesaj:

“Welcome to My Nokia, a personalised service based on your particular Nokia device. You will shortly start receiving free tips and support messages for your device via text message. If you no longer wish to receive tips to your device, select the My Nokia icon on your device and select ‘Unsubscribe’. “

Mi se pare amenda foarte mica in raport cu baza de clienti spam-ati dar orice inceput e binevenit.

Sursa

Leave a Reply